kafam karisti:(

kanunen 15 gunumuz var ya.

5 + 5 + 5
seklinde 3 tam hafta kullanabiliyor muyuz?

bi de

cumartesiden baslayip pazar aksamina dek kullanmakla carsamba'dan carsamba kullanmak arasinda bi zararimiz oluyor mu kanunen?

 

kanunen 14 gün öncelikle.
biri on günden az olamaz diye geçiyor sanırım. ama işverenle anlaşıp istediğiniz gibi bölebilirsin, uygulama genelde bu şekilde.

bahsettiğin şekilde 5 gün izin alıp 1 tam hafta kullanırsın tabii. son dediğini hiç anlamadım.

freya

kanunu bilmiyorum.

bizde şöyle:
1- en az 10 gününü bir defada kullanacaksın, geri kalan 5i istediğin zaman kullanabilirsin(bir kere 2 hafta tatile çıkacaksın yani).
2- cumartesi iş gününden sayılmaz, 9 günlük tatil için 5 iş günü iznini kullanırsın(çarşamba-çarşamba kullanınca haftasonuyla bağlayamıyorsun sadece, başka bir negatifliği yok).

fakyoras

arka arkaya getirirsen haftasonları sayılacağından 3 tam hafta değil, çıktığın günü takiben 15 gün kullanabilirsin. ancak, haftayı tamamlayıp cuma akşamından itibaren çıkıyor isen, izin başlangıcı bir sonraki haftanın pazartesinden başlar.

örneğin bu akşam itibariyle mesaini tamamlayıp izne çıkıyorsun diyelim; iznin pazartesiden başlamak üzere 23'ünde iş başı yapmalısın. çarşamba'dan kullanırsan, bir sonraki haftasonunu da içereceği için 7 tam gün kesilir. oysa ki cuma gecesi başlayıp bir sonraki pazartesi işbaşı yapar isen 5 gün kesildiği halde 9 gün tatil yapmış gibi olursun.

yukarıdakiler haftasonu çalışmadığın ve iznini kafana göre bölüp parçalayarak alabileceğin varsayımı ile yazılmıştır. memuriyette çoğunlukla böyle.

manuel mandalina

kanunen 1-5 yıl için 14 gün izin hakkı vardır.

izin günlerinde işgünü sayılır. hafta tatili izin gününden sayılmaz (çalışılmış gibi kabul edilen izinlerden olduğu için)

normal şartlarda cumartesi de işgününden sayılır. pazar sayılmaz. işyeri haftada 5 gün çalışıyor olsa bile cumartesi yıllık izinden düşülür. işyeri uygulaması olarak işveren cumartesiyi işgünü olarak saymayabilir.

yıllık izin bir bölümü 10 günden az olmamak şartıyla en fazla 3'e bölünebilir. bu kanuni bir zorunluluk olsa da uygulamada yeri pek yoktur.

sijwocaq
1

mobil görünümden çık