Merhaba Evropalılar
Yaşımız hallice oldu, halen eski kıtayı görebilmiş değiliz. Geçen sene buralarda takıldım ve bu gazla artık bu yazın mutlaka gideyim diyorum. Interrail için geç kalmış olabilirim (doğum 84), ama interrail olmasa bile uçakla, trenle hatta otostopla kendi kendimi idare ederim diye düşünüyorum. Yalnız sizin de bildiğiniz üzere bundan önce düşünülmesi gereken büyük sorun bu şerefsiz vizeler. Şu anda öğrenci değilim, sözleşmeli bir işim yok. Serbest çevirmen olarak çalışıyorum sadece. Belki artı puan olarak banka hesabıma koyabileceğim biraz para, daha önceki ABD vizesi ve İtalya'daki İtalyan arkadaş söylenebilir. Evet bu durumla ilgili sorularım aşağıda;
-Şimdi, yukarıda belirttiğim hususlar ışığı altında, İtalya ya da Yunanistan (hatta Fransa) ülkelerinin birinden vize alabilmem ne kadar (az) muhtemel görünüyor? Artı olarak saydıklarım gerçekten artı sağlar mı?
-Sigortam yok, yeminli tercümanlık için zaptın bana bir faydası olur mu sizce? Ya da öneriniz var mı? Mesela entrylerin birinde bir yazarın ALES belgesi gösterdiğini okumuştum.
-Schengen'i aldığımız ülkeden giriş ve çıkış yapmamız gerekiyor değil mi? İşin kötüsü Yunanistan'dan alıp trenle ya da otobüsle gireyim diyorum ama bu durumda İtalyan elemandan alacağım davet mektubu bir işe yaramayacak. Siz hangi konsolosluğa başvurmamı önerirsiniz?
-sozluk.sourtimes.org bu entrydeki arkadaşın (yaklas) işi başarması emsal teşkil etmese bile bana da biraz umut veriyor. Şu anda kayıp yazar olduğumdan, sizden ricam kendisine ulaşabilir misiniz? Mail adresim oxibrinth et gmail com. Bu konuyla ilgili kendisine de danışacağım.

Düşündüğümden de uzun oldu... Şimdiden teşekkürler (vize işini çıkaranın...)

 

yahu bu vizeyi uyguluyorlar ya nasıl sinirleniyorum. böyle bu kuralı koyana çatır çutur küfür edesim geliyor. ilk önce belçikaya vize almayı denemeni öneririm ordan fransaya geçebilirsin. almanyayı sakın aklından geçirme gavurlar almıyorlar kolay kolay.

vurursa gol olur

bana pek bi olası göründü. sadece işte bankadaki paranın sağlam olması lazım gibi. ayrıca yaşın geçmiş falan değil. interrail biletinin yaşı yok çünkü, kart alacaksan başka. italya'dan invitation'ınızı alın gidin diğer belgelerle rahat rahat.

"Schengen'i aldığımız ülkeden giriş ve çıkış yapmamız gerekiyor değil mi?" çıkışı anlamadım ama gidişi 90 euroya olan uçaklarla falan italyadan başlatırsanız daha sağlıklı olur.

hikaye mesture

@vurursa gol olur
Teşekkürler. belçika planı da makul gözüküyor esasında, yalnız hiç bilgim yok. Biraz bakmam lazım. Ulaşım dertli olabilir.

@hikaye mesture
Teşekkürler. Sanırım bahsettiğim interrail pass idi, 25 yaş son diye duymuştum. Umutsuzlanmamın bir diğer nedeni İtalyan konsolosluğunun çalıştığı şirket olan idata'nın sitesinde benim çalışma durumuna uyan hiçbir sınıflandırmanın olmaması, hani işçi, emekli cart curt falan vardı ama. Bir de bu myair batalı ben İtalya'ya hiç ucuz uçak bulamadım. Birkaç siteden arıyorum, tarıyorum ama sanırım Malev vs. gibi şirketler vardı aktarmalı giden, onlar bile bana göre fahişti. Bu yüzden trenle Yunanistan'ı düşündüm esasında.

sanat guresi

belçikadan fransaya tren bile var ulaşım sorunu olmaz ha haydar paşa ha brüksel-paris.

vurursa gol olur

Yok ben burdan belçika'yı kastetmiştim.

sanat guresi

thy ile 3.5 saatte orada olabilirsin :) uçak bileti de 250 euro civarındaydı en son yamulmuyorsam.

vurursa gol olur
1

mobil görünümden çık