
birkac tane capulcunun o meydana gelip halkimizi yanlis bilgilendirmek suretiyle tahrik etmesine biz pabuc birakmayiz.


Bir akşam ailece muhabbet ederken, babamların kaç kardeş olduğu konusu açıldı. Bu sohbet sırasında isimler sayılırken, "işte zaten ilk x doğmuş, o nazardan ölmüş. sonra.." gibi bir şey çıktı babamın ağzından. Nası ya dedim o ne demek ve ardından şu hikayeyi dinledim
Dedem ve babaannemin ilk çocukları bir kızmış. Çok güzel bir bebekmiş. Bir gün birisi bu bebeği görüp "yahu bu ne kadar güzel bir çocuk" demiş. Kısa bir süre sonra çocuk aniden fenalaşmış, ölmüş. Dedem ve babaannem de demişler ki, çocuğumuz nazara geldi ve öldü.
Bu açık ve net hayatımda duyduğum en saçma şeydir.
Hatta bu, bu soruya insanların vereceği cevabı değiştirecek derece saçma bir şey. Bu nedir ?
Evet dedem falan hayatı köyde geçmiş insan. Cahildir eğitimsizdir buna yorar, buna inanır. Ama yani yuh be amk.


Din.


Allah.


islam


kimse ....... yapmaya/etmeye kalkışmasın.
kalkıştılar.


new-age shit: burclar, astroloji, aura, enerji, karma, fal ...
+
old-school shit: nazar, cin, peri, gulyabani ...


nerdeyse her hatanın bi geri dön tuşu olduğu halde insan ilişkilerinde en küçük hatanın bile telafisi olmadığı gerçeği.


"o saatte orada ne işi varmış"


Evrim, bilimi dine alternatif görmek, kıyaslamak, bütün değeri maddi şeylere verip manevi hazlara ulaşmayı ummak, sonrasında gelen mutsuzluğa şaşırmak.


bi hastanin burun sikayetlerine burnuna kacan sinegin yol actigini dusunup sinegi oldurmek icin burnuna Sabah aksam duzenli olarak silek ilaci sikmasi.
