
tabii hemen koşa koşa patent alıyorsun 200 bin lira verip.


önce piyasayı araştır. daha önce örneği denenmiş mi diye.


fikrin patenti (fikir hakkı) yok.
önce ürün.


Önce proje haline getirmelisiniz. Kağıt üzerinde ayrıntılı döküm şeklinde. Profesyonel destek almalısınız bu konuda. Ardından yatırımcı araştırmalı ve sunum yapmalısınız. Desteği kapınca projenizin önceliklerine göre yazılımcılar bulup gizlilik sözleşmesi yapmalı (standart zaten) ve çalışmalara başlamalısınız.
Projeyi fikir olarak da satıp kenara çekilebilirsiniz. Fakat bunun için de projelendirme basamağını geçmiş olmanız lazım.


önce gizlilik sözlesmesi ile birlikte bir ajansa yada gelistiriciye ürünü yaptiriyorsun. sonra yatirimci bulup ise para yatirmasi icin ikna etmen lazim, daha sonra da sirket kurup ürünün marka ve patent haklarini kayit altina aldiriyorsun.


fikrin de mobil uygulamanın da patenti olmuyor. gerçekten iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsan ve bolca kurcalayıp benzer bi şeyin hayata geçirilmediğine eminsen (en azından türkiyede), fikrinle kuluçka merkezlerine başvurup girişimcilik üzerine her türlü desteği -maddi, manevi- alabilirsin.
itü çekirdek kuluçka merkezinden bildiriyorum.


Özelden yürü.
Yazılımlar (ne için üretilmiş olursa olsun) patentlenebilirler. Bunun için 20 bin bile harcaman gerekmez. Bu konuda yardımcı olurum.
Kuluçka merkezi, kosgeb, girişimcilik bunlara +1.
