selam sevgili duyurucular. koltuklarım çok çabuk kirlendiği için üstüne örtmeye kumaş arıyorum. önce polar alayım ısıtsın dedim ama zaten ocak bitmek üzere. marttan sonra polar kullanılmaz yaza yeniden kumaş bulma derdine düşmeyeyim diye baştan hem yazın hem kışın kullanılacak bir şey alayım istiyorum.

tay tüyü diye satılan koltuk örtülerinden hiç hoşlanmıyorum. koltuklar standart ölçülerde olmadığı için hazır örtüler de uymuyor zaten. yazın terletmeyen, azcık oturunca kırış buruş olmayacak ve üzerine dökülenleri kolayca koltuğa geçirmeyecek çok pahalı olmayan bir kumaş arıyorum. kumaş çeşitlerinden anlayanlar varsa tavsiyelerine çok ihtiyacım var. hazır şu an koltuklar tertemizken yeniden kirlenmeden alayım örteyim istiyorum.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler

 

madem yaz-kış için ayrı örtü almak istemiyorsunuz, goblen kumaşlara bakın o zaman. yazın serin tutar, kışın da çok sıcak tutmasa da soğuk da tutmaz pek. kalın olduğu için de üzerine dökülen sıvıyı hemen altına geçirmez.

yine de ben sizin yerinizde olsam kumaşçıya gider koltuk ölçülerimde kış için polar, yaz için pamuklu (şile bezi gibi dokumalar var)kumaş kestirirdim. ilk başta biraz masraflı olur ama yıllarca da kullanılıyorlar.

in pyjamas

Polar kıl tüy saç teli toz vs. tutuyor aklınızda olsun. Kimascilarda lerdecilerde filan hazır koltuk kilifları oluyor büzgülü büzgülü, belki onları deneyebilirsiniz.

physcos physcos
1

mobil görünümden çık