şimdi atıyorum yarın bütün dünyada nükleer bir savaş çıktı. sebebi önemli değil çıktı işte. nükleer bomba sahibi ülkeler bu güçlerinin hepsini kullanmaya kalkışsalar dünya üzerinden şöyle birkaç milyar insan silinir mi ne olur? sebebi önemli değil kullanıyorlar işte. dünyanın kaçta kaçı kullanılmaz hale gelir? sebebi önemli, nükleer olmalı. what is matrix ulan. sebeb.. neyse.




 

nereyi vuracağına bağlı ama öyle hemen insan soyunun sonu gelmez. rahat bir süre sürünerekte olsa yaşanır. tabii bombanın ilk patlamsından kurtulanlar için diyorum. bir de şöyle bir şey var yani ekosistemini bozamadıktan sonra belli bölgelerin oralar bir süre daha idare ederler kendilerini.

darknum

soyle dusun, pakistan ve hindistan'da cok guclu bombalar var ancak birbirlerini vuramazlar bu bombalarla. birbirileri de etkilenir. kanimca nucleer silahlarin temel nedeni savaslarda caydirici olarak kullanilmasidir.

nukleer bir bomba cok zarar verir, 200 yil toprak kendine gelmez. kisacasi savasi kazananin kendisi de yasayamaz. oysa ki dunyada su degerli, toprak degerli..

yaa.. yaa..

hlathguth

> nükleer bomba sahibi ülkeler bu güçlerinin hepsini kullanmaya kalkışsalar dünya üzerinden şöyle birkaç milyar insan silinir mi ne olur?

güçlerinin hepsi dediğin yaklaşık olarak 30.000 tane nükleer bomba. hadi bilemedin 300 tane olsa bile, bir hidrojen bombası 500 km çaplı bir yeri silip süpürüyor. "tüm güçlerini" kullansalar dünya herhalde meteorlara dönüşür :)

harzem

konuyla alakali olarak bir belgeselde soyle bir sey izlemistim. rivayete gore soguk savasta bir rus denizaltisi okyanusta gezinmekteymis. bu denizalti inanilmaz sayida nukleer silahla yukluymus. misyonu da suymus: eger sicak savas cikar ve ruslarin savasi kaybetmesi kesinlesirse, bu denizalti kendini patlatacak ve aciga cikan enerjiyle okyanuslardaki tum sular buharlastirilacakmis. boylece rusyanin olmadigi bir dunyadaki tum yasam sona erdirelecekmis.
gerceklik payini bilemem, google'dan arastirilabilir.

papado

dünyada hiç bir ülkenin kitle imha silahı kullanabileceğini zannetmiyorum. hele kuzey kore veya iran ın hiç. sırf cihad diye israilden nefret ettikleri için israili yok edebilecek bir iran yok dünyada sadece tehdit var. silahın varlığı da ayrı bir tehdit zaten. 2.dünya savaşının bile izleri silinmemişken böyle bir şeye bush bile cesaret edemez. ırak gibi bir bataklığa saplanan amerika bile. bütün savaşların sebepleri ekonomik iken kim müşteri kaybetmeyi göze alabilir. ayrıca tam hatırlamasam da (bill gates olmalı) hayırseverlerin nükleer silahlara bile dayanıklı fakülte binası yaptırdığı bir dünyada insan soyu sürecektir mutlaka.(bkz: #3502690)

neyse sting abim çok güzel söylemiş mutlaka dinleyin (bkz: russians)

luflee

olayın kullanır/kullanmaz kısmına takılmasak. kullanamayacakları bariz elbette ama oldu ki kullandılar diyorum ben.

colg fusion

eski bir bilim ve teknikten hatırladığım kadarıyla soğuk savaş sırasında amerikada 20000 rusyada 30000 nükleer başlık varmış. bunlar bilinen rakamlar ve bir kısmı imha edildi bu başlıkların . fransa , çin gibi ülkelerde ne kadar nükleer başlık olduğunu bilmiyorum ama şöyle bir şey var . adamların amaçları başka da olsa nükleer ( biyolojik , kimyasal )silahlarda soğuk savaş sırasında izlenen yol o silahların kullanıldığı yerde değil insan hayvan yüz yıllarca bitki bile yetişmemesi. yani korkunç etkili yapmışlar bu silahları. bu yüzden diyebiliriz ki rusya , amerika ya da çinden bir tanesi nükleer silahla diğer iki ülkeden birine saldırmaya kalakarsa ve dünya çapında nükleer bir savaş çıkarsa dünyanın bir çok yerinde insan medeniyetini unutun .

mindtraveler

japonyaya da nükleeer bomba düşmüştü ama japonya yaşanılmaz bir yer değil şu anda sanırım hatta inanılmaz güzellikte bahçeleri dağları gölleri yok mu bence var

demlikposet

şimdi şöyle bir şey var japonyaya atılan iki atom bombası bu teknolojinin ilk örnekleri sayılabilecek bombalar. sonradan hidrojen bombasıdır , nötron bombasıdır , bilmem kaç kat etkilisidir , kirlisidir çeşit çeşit atom bombası yapmışlar. yani japonyaya iki atom bombası düştü ama japonya yaşanmaz bir yer değil demek dünyadaki atom bombalarının yapabilecekleri için pek iyi bir kıstas değil gibi geliyor bana. ha ama atabilirler mi atamazlar o ayrı mesele.

mindtraveler
1

mobil görünümden çık