Bu hayvanlar yaşlanıp ölmüyorlar mı ölüyorlar ise bunu neden sokaklarda görmüyoruz? Öleceğini anladığı zaman özel bir yere mi gidiyorlar?




 

Çoğu ecelden değil araba çarpması/köpek saldırısı gibi sebeplerden ölüyor ne yazık ki. Onları da orada burada görüyoruz, ya da sabahları çöp toplayanlar alıp çöpe atıyor.

Bazıları parazitten falan ölüyor. Onları da çöpe atıyorlar. Ama sağlıksız olduğunu hisseden kediler dediğiniz gibi ücra yerlere gidiyorlar genelde, en kötü balkon altlarına kömürlüklere falan. Ama görmeme sebebimiz dediğim gibi genelde temizleyicilerin bedenleri alıp çöpe atması...

mutlusismankedi2015

Goruyoruz.yaşadıkları yerlerde oluyorlar cop kutularına gorenler veya temizlik iscileri atıyorlar. Bazen leslerini kuslar kemiriyor.

hocam fazla egon var mi

kediler hastalandıklarında gözlerden uzak, kuytu köşelere giderler.

bu ev kedileri için de böyledir, sokak kedileri için de.

mea maxima culpa

Sokak hayvanlarının yaşam süresi çok düşük. Söylendiği üzere araba çarpması, köpek saldırısı, hastalık, sakatlık gibi sebeplerle genelde erken ölüyorlar. Öyle yaşlanıp eceliyle ölen sokak kedisi çok azdır sanırım. Bahçe katındayken çok sokak kedisi besledim, neredeyse hiç biri 1-2 yılı çıkartamadı. Bu yüzden sokak hayvanı olayına karşıyım, onu da not edeyim. Sokaklar hayvanlar için çok tehlikeli ve sağlıksız. O kadar besliyosun ediyosun bağlanıyosun, kapıcı gelip "abi size gelen kediyi araba ezdi" diyo, yıkılıyosun.

gezgin rocker
1

mobil görünümden çık