2.hukuk dairesi neredeyse 10 senedir belli bir dava konusunda hep xyz tarafını haklı görürken, bu sene hukuk genel kurulunun üst üste aldığı 5 karar sonrası ilk defa HGK kararlarına atıf yaparak, hayır artık xyz haksız diyerek karar vermiş. bu yargıtay 2.hukuk dairesinin bu konudaki içtihatının bundan sonraki kararlarıda etkileyecek şekilde değiştiğini mi gösterir?

bu arada mevzu xyz nin yani bankanın kredi kullandırdığı kişilerden alması gereken ama almadığı bir evrakla ilgili. banka üzerine düşen vazifeyi yerine getirmemişse iyi niyet iddiasında bulunamaz diyor hem hgk hemde 2.hukuk dairesi.


 

Yerel mahkeme - yargıtay - yargıtay hukuk genel kurulu

Şeklindedir üst merci sıralaması küçükten büyüğe, o yüzden yargıtay dairesi yargıtay hgk'nın kararı doğrultusunda değişikliğe gitmiştir, aksi halde yargıtay dairesinin verdiği karar hgk tarafından bozulur.

whimsical

büyük ihtimal o dairede bir hakim emekli oldu.

eleutheiros

Ceza dairesi olsaydı da ceza genel kurulu kararına uyumlu verilirdi dairenin kararları. Mobilde editleyemedim.

whimsical

Yine editleyemiyor olduğum için ek: bir hakimin emekli olması bir şey ifade etmez, karşı oy denilen bir hak var zaten, çoğunluğu oluşturan diğer hakimlere katılmıyorsan karşı oy gerekçen ekleniyor karara.

whimsical

karşı oy gerekçesi eklenmesi onanmayı veya bozmayı değiştirmez ki. sadece emekli olan hakimin yerine gelen hakimle beraber oy çokluğunda denge değişmiştiri kast etmiştim.

eleutheiros

Hgk kararına atıf yapılmış bunun emeklilikle ilgisi var diyemeyiz bence

hayvan gibi yazar

Merak edenler olabilir 2.hukuk dairesi içtihati degistirmis.5 Karar metninde de acikca belirtmisler bunu.

haskoylu deli hasan
1

mobil görünümden çık