Arkadaşlar selam,

Bilgisayar toplamaya karar verdik. Her ürünün en iyisinden koymaya çalışıyoruz. Listeye değişim/tavsiyeniz varsa çok mutlu olurum.


 

intellerde sonunda 'k' olan işlemci almayınız diye bir cümle okumuştum ama, bir bilene sormak lazım.

icim urperiyor

şu an piyasada ne var bilmiyorum ama o soğutucudan kullanıyorum iğrenç bişi habire hızlanıp gürültü yapıyor :) bir de eğer oyun oynuyorsanız kablosuz klavye mouse almayın oyunlarda kasıyor 1 saniye kasıntı bile ölmenize sebep :)

neira

ssd olarak evo yerine pro
ram olarak 8+8 corsair dominator
anakart -a yerine -pro

cetoxim

o sisteme 120gb ssd yakışmaz, sandisk extreme pro 240 al. paran varsa 420gb olsun.
www.hepsiburada.com

baba jo

@icimurperiyor
K işlemci çarpanının açık oldugunu belirtiyo yani overclock yapabiliyosunuz



ddr4 sistemlere çok aşina değilim maalesef ama bildiğim parçalarla ilgili bi kaç şey eklicem

herşeyin en iyisini almak istiyoruz demişsin sinirsiz gibi bi bütçen varsa
ssd minimum 250gb ve üstü olsun
hdd WD caviar black al
psu biraz daha yüksek watt sağlayan bişey olsun ilerde SLI yapmayı düşünebilirsin yada bütçe sıkıntın yoksa şuan SLI yapabilirsin
gtx980 ti 1080p için çok yüksek bi kart aklinda ne oynamak var bilmiyorum ama 2k bi monitör alman daha mantikli olur

aklinda belli bi model yoksa Asus Strix GTX 980 Ti OC öneririm muadillerine göre uzun bi kart ama o kasaya siğmasi lazim

berginyonbaenre

www.sinerji.gen.tr

buradan fikir alabilirsiniz.

jugador

@icim urperiyor, altta cevaplamışlar söylediğini, ben de bilmiyordum iyi oldu :)

@neira mekanik almamı söylediler, zaten onlar kablolu anladığım kadarıyla.

@cetoxim ssd'lerin arasındaki fiyat farkı bir hayli, çok farkları var mı? dominator'ı hiçbir internet sitesinde göremedim o yüzden fiyat karşılaştırması yapamıyorum. anakart değişebilir gibi dediğinize, fiyat farkı az.

@baba jo dostum param olduğunda onu yükseltebilirim, 100er 100er taksitler artıyor ne yazık ki.

@berginyonbaenre SLI nedir? monitörde 2Kya gsync gibi sistemlerle çıktığında çok para istiyor, onu 1-2 seneye alabilirim ancak, overclockla beraber. OC'nin farkı nedir?

@jugador nova'dan kurdum sistemi, çok fark var mı?

0326

siz tabi sizi taglediğimi göremiyosunuz

0326

kullanım ömrü olarak daha iyi. evoda 100tb r/w den sonra ömrü dolmaya başlarken, proda 450tb(yaklaşık) gibi birşey. zaten satarken 5 yıl garantisi oluyor proların. sadece sistem için 120gb yeterli. toplam 8tb disk+120gb 850 pro var. 4 saniyede ekran geliyor.

cetoxim

Ne için kullanılacak sistem? Kafadan evo yerine pro al gibi şeyler yazılmaz amaç ne bilmeden. SLI nedir diye soran birisinin K ile işi olmamalı, bende 4790k var 6700k'nın eski nesildeki muadili, overclock'a hiç ihtiyacım olmadı. Para sınırsız diyorsan al tabi hiçbir zararı yok.

Ne için kullanacaksın özel bir isteğin var mı (sessiz olsun, 7/24 çalışabilsin) yaz akşam bakarım büyük ihtimal.

gunde 3 litre kola icen adam

@gunde 3 litre kola icen adam

sana güzel bir masal yazayım ben.

senelerdir oyun oynarım. bilgisayar, ps1-2-3, xbox, veya elime ne geçerse. özellikle ekip olarak toplanıp GT oynamalar (24 saat), başka oyunlara kitlenmeler, tomb raidera aşık olmalar falan. sonra sistemler pahalılaştı, meraklar değişti, konu yalan oldu. üniversitede kızlara, yüksek lisansta derslere düştük, oyunlar unutuldu. durulup işe girince de ulan dedim şimdi oyun oynasak ne güzel olur. adeks eski keyfi vermedi haliye insan rahat rahat oynamak istiyor oyunlarını. pahalısından the game e gittik, orda da etrafında insanlar koskoca mekan, adeks daha iyiydi sanki. sonra dedim eşşek herif maaş alıyosun, neden saçma şeylere harcayacaksın, 9 taksitlisinden gir bilgisayara hem canavar film izle (tvye bağlayarak) hem de delicesine oyun oyna. elimde zaten siktiriboktan bir laptop var, alıcaksam en iyisini aliyim diye oturdum çalıştım. bir arkadaşın yardımıyla bu listeyi çıkardım. şimdi ordan burdan parçalı ikinci elli topluyoruz. sonra da steam amcaya yağsın paralar.

Tl;dr: oyun.

0326

SLI aynı kasada muadil ayni 2 ekran kartıni çaliştirdiğin bi sistemdir böylece Vram ikiye katlanmasada ayni görüntüyü işlemek için 2 kart ayni anda caliştiği için %50 civari bi performans artişi sağlar

bana kalirsa counter gibi first person shooter tarzi oyunlari profesyonel olarak oynamiyosan 144hz g-sync bi monitöre o kadar para vermene gerek yok acikcasi. 2k çözünürlükte olup diğer özelliklere(g-sync,144hz) sahip olmayan bi monitör tercih edersen grafik ve görsel olarak seni daha tatmin eden oyunlar oynayabilirsin

berginyonbaenre

Ulaa, monitöre çay döküldü telefon kafayı yedi zibil kez hastaneye gittim unutmuşum bu duyuruyu. Kusura bakma abi ya. Ya büyük ihtimal eline bir liste verip "Al vatana bunu toplasınlar." diyemicem ama en son yine öyle bir şey koymaya çalışırım.

İlk soru, overclock yapar mısın yapmaz mısın? Bence yapmazsın. Bende 4790k var tek bir milivolt bile fazla vermedim. Oyunları ultrada oynamak, sabit 144hz almak falan güzel şeyler ama birkaç hafta sürüyor hevesi. Birkaç ay, hatta 1-1,5 yıl bu hevesini doyurup sonrasında çıkan oyunlarda da "Direk en yükseği neyse işaretle, 60 fps alırsın en az." ayarına düşmekte fayda görüyorum. Zira dediğim gibi, o heves birkaç hafta sürüyor. Çok pro bir gamer olmadığın sürece 60 fps sana baya bir yetiyor. Bunu işlemci kategorisinde söylememin sebebi, bu kadar yüksek değerlerde işlemci de frene basıyor.

Burada tercihim 6700 ve Msi h170a gaming pro olacak. Yok ben overclock edilebilir bir şey istiyorum diyorsan da, 6700k ve Gigabyte Z170 Gaming 5 önerebilirim. Bu Giga hakkında çok emin değilim, Z170 serisi anakartları çok incelemedim o yüzden burada başkalarından da fikir alsan iyi olur. Kabaca özelliklerine göz gezdirdim, ve bunun Z97 versiyonunu kullanmamdan dolayı bende oluşan memnuniyeti göz önünde bulundurdum.

980Ti'lar arasında öyle uçuk bir fark olduğunu düşünmüyorum. Msi'ın soğutucusu biraz daha sessiz diye hatırlıyorum. Genel olarak baktığımızda ise Gigabyte daha avantajlıydı. Çok aradım ama bulamadım, 980Ti'ların hepsinin (ya da çoğunun) kıyaslandığı detaylı bir test vardı. Şimdilik Gigabyte diyelim. 980 Sli, Titan X, 980Ti Sli gibi şeyleri diyen olursa koşarak uzaklaş.

Tasarımı hoşuna giden 2x8 ddr4 ramleri al. Markası Kingston, Corsair, Gskill (Gskill'i hiç kullanmadım ancak kaliteli markadır) olsun ve ekstra frekans için ekstra para verme yeter. 2x16 alsan ne olur, hiçbir şey olmaz. Sadece 2x8 sana fazla fazla yeter, o yüzden boşuna para harcama diye söylüyorum. Keza frekans da öyle.

Kasada da atx formunu destekleyen tipini sevdiğin bir kasayı al derim. Çok saçmaya gerek yok parayı diyorsan git Corsair 200r al, gayet işini görür. Bende Corsair C70 var, sırf tasarımı için almıştım. 200r ile arasında ölümcül fark bulurum ben diyen varsa gelsin test etsin. Cooler Master HAF XB Evo da güzeldir, yeni MasterCase 5'leri çıktı o da güzeldir. Inventus'a gir atx destekleyen psu'suz bir kasa seç cidden farkını hissetmezsin. Ha sadece pahalılaştıkça arkadaki kablo kanalı daha geniş olur genelde, o kadar. :) Hepsine aynı sayıda fan takılıyor zaten neredeyse, 11 fan yuvalı kasaya 11 fan takan kaç adam var?

Kese açıldıkça asıl yatırım yapılması gereken yere geldik, psu. Ekran kartı bozulursa görüntü gelmez, dandikse düşük fps alırsın. Ama psu dandikse bu sktiğimin ülkesinin sktiğimin şebekesinde arıza yaşama olasılığın artar. Yaşayan kaç kişi var, çok az. Ama niye biri sen olasın ki? Corsair AX760i iyidir. FSP ve Seasonic'in Titanium/Platinum çok kaliteli psuları var. Onları da araştırabilirsin. Corsair'de ya AXi serisine bak, ya da CXv2. HXi falan para tuzağı tamamen.

Bir adet Samsung 950 Pro çok şükela olur bence bu sisteme. Çok pahalı diyorsan 850 Evo'lar da iş görür. Minimum 250 gb al, üstü senin bütçene bağlı. Pro'lara girme sakın, pro alacağına ekstra kapasite al. 256 gb evonun ömrünün bittiği yerde zaten sana 256 gb yetmeyecek.

Bir de hdd lazım kalan oyunlar ve depolama için. Eğer "Sorun değil azıcık ses yapabilir disk." diyorsan WD Black 1 TB al. Normal hddlere göre farkı görürsün. Ya da çıtayı iyice yükseltelim diyorsan, WD VelociRaptor 1 TB al geç. Asıl zıplamayı bunda yaşarsın.

Depolama olarak genelde ucuz diskler kullanılır, ancak benim en nefret ettiğim şey dolu bir diskin arıza yapmasıdır. Bu yüzden ekstra dayanıklı WD Red önerebilirim. Eğer ben önemli şeyleri koymam, indirdiğim filmleri koycam birkaç yıl sonra arıza yapsa da olur diyorsan WD Green al. Bu demek değil ki Green arıza yapacak, ama ihtimali daha yüksek. Günlük işler için Blue serisi var ama bizim sistemimizde çok arada kalıyor açıkçası. Ne emmeye ne gömmeye geliyor, boşver sen bunları. Ssdler bu kadar yaygın değilken işletim sistemi buna kurulurdu falan güzel seriydi. Şimdi bi ske yaradıkları yok.

Harici bluray player vs onlar zaten zibille, onları atmıyorum. Eğer bulabilirsen (Bu sene çoğu marka tanıttı CES'te ama geldiler mi bilmiyorum) dvd-rom yuvası olmayan kasalardan al. Enfes estetikler.

Monitör olarak Asus PG278Q efsanedir, ama fiyatını da hiç hak etmez. Eğer veririm parayı sorun değil, sonrasında da unuturum diyorsan al. Performansı on numara beş yıldız, ama 3 bin lira nedir ameka.

Soğutucu konusunda, kamaşullah gibi Noctua'lar yerine sıvı soğutma tercih ederim. Oc yapmayacaksın evet ama sessizlik ve daha da soğuk çalışması için Corsair'in güzel bir sıvı soğutması alınır. Kasandaki radyatör boşluğuna göre bir soğutucu seçebilirsin, ama ben olsam h105 alırdım. Oc yapsan da yapmasan da yeter bu. Cooler Master Seidon 120V de iyidir ama bana Corsair'in h serisi kadar güven vermiyor. Tam olarak Hyper 212 Evo ile aynı performansı veriyor diyen bile var. Soğutucuya o kadar para vericem 130 liralık soğutucuyla aynı performansı mı alıcam amk.

Sonuç olarak benim tercihim şu olurdu sanırım:

Msi h170a gaming pro
6700
Gigabyte 980Ti
Samsung 950 Pro 256 GB (Kingston HyperX de var bunun ayarında, bakılabilir.)
WD VelociRaptor 1 TB
WD Red 4 TB (veya 2x2, 2x4. Kapasite ve mekanik arızalara karşı önlem derecene bağlı)
Asus PG278Q
Corsair H105 veya h80i gt.

Çevre birimlerine girmedim o tercih meselesi diye, elim boş oldukça onu da konuşuruz istersen. Uzun süredir donanım hakkında konuşmadım biriyle eyi oldu.

gunde 3 litre kola icen adam
1

mobil görünümden çık