selamlar,

bir projem var ve bizzat kendim hayata geçirmeye karar verdim. geçmişimde biraz php kodlama yapmışlığım var ama Symfony'e sadece ilk çıktığı zaman basit tutorialı kadar bakmıştım, sonra vakitsizlikten falan bıraktım peşini.

öğrenme kısmı kolay mı? otomatik banka ödeme alma/ödeme yapma/komisyon koyma olayları falan entegre edilebiliyor mu kolay bir şekilde? sadece kendi dokümanları var sanırsam öğrenebileceğim, onun dışında video eğitim falan tarzında bişeyler de varsa benim için daha avantajlı olabilir, videolarla daha kolay öğreniyorum çünkü.

ya da daha kullanışlı bir framework varsa, "şu framework daha kolay ve güvenli, ondan yürü" dediğiniz şeyler varsa onları da söyleyin lütfen.

kullananların, tecrübelilerin tavsiyelerine de açığım. şimdiden teşekkürler!

 

ben silex'le calisiyorum bir suredir, sym.'nin microframeworku gibi. ortak kutuphaneleri oldugundan oldukca symfony dokumentasyonu okudum, ben insancil buldum php frameworkleriyle daha once tecrubem olmayarak.

ama sanirim internette bir kitle var pek sevmiyorlar, laravel'i falan daha cok tutuyorlar.

symfony'de bir de 1.4'den 2'ye geciste cok fark olabilir emin olmasam da kabataslak olarak oyle sezdim ben.

jedilance

ama laravel de symfony tabanlı bir framework bildiğim kadarıyla. framework ile framework yazmışlar yani :)

ben de tahmin ediyorum sevmeyen çok kişi olabileceğini, birkaç arkadaşıma da sordum ama yanıt gelmedi henüz. beni durduran, başka makul önerilerle gelen olmazsa kör topal başlıycam yavaştan.

loveinaflipbook

Lumen kullanmanızı öneririm. laravel'in silex'i gibi. Ben çok memnun kaldım. Hem Laravel ile de tanışmış olursunuz.

bedbed

Symfony tavsiye etmem, çok bürokratik. Framework olduğu için "opinionated" olması çok normal ama bu kadar da olmaması lazım bence. Ben üç günde aklımı kaçırdım.

Laravel komple Symfony tabanlı değil, bazı modülleri kullanılmış sadece. Laravel'in öğrenme eğrisi daha düşük, çabuk kavrarsın.

Performans açısından ikisi de rezalet tabi, orası ayrı. Duyuruda sordukların için symfony de laravel de olur, performans kaygın olmayacak nasılsa.

Çare (bkz: asynchronous programming) (bkz: nodejs) (bkz: websocket)

hayirsiz
1

mobil görünümden çık