99 oncesi bi kurumda sgk siz calisan kisilere bu kurum 2000 yilinin ortalarinda sadece sgk numarasi cikarip 1-2 ay prim yatirip cikti gosterdigi kisiler simdi toplanip 3-5 kisi olarak bu kuruma dava acsa kazanir mi?

Bundan yillar once baska calisanlar acip kazanmis,onlarda bu kisilerle ayni donem calisanlar.tazminatlarini almislar ama sgk giris tarihleri degisti mi bilmiyorum.

Bu 2.grup davayi acsa sonuc ne olur?
Ya da dava acabilirler mi?

 

Tahminen o tarihlerde orada çalıştığınızı bir şekilde belgeleyebilirseniz kazanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yakın zamanda fazla mesai ücreti almadan çalışan bir arkadaşım dava açtı. Mesai haricindeki maillerini vs. göstererek davayı kazanıp fazla mesai ücretlerini aldı mesela.

Başka bir örnekte, sigortasız çalışan bir kişi işten ayrıldıktan sonra dava açtı. Çalıştığı sırada imzaladığı bir fatura ya da makbuz benzeri bir evrak ile orada çalıştığını belgeledi ve davayı kazandı. Bunu birebir görmedim ama arkadaşımın anlattığı buydu.

Bir şekilde ispat edebiliyorsanız büyük olasılıkla kazanırsınız.

antipodes

Ordan yatirilmis bir kac aylik prim var.

brnbrs

sigortalılığın tespiti davasını araştırmanızı öneririm. öncelikle o tarihte orada çalışıldığını tespit ettirmelisiniz. bu davada ispat edebilirseniz sgk giriş tarihi bu tespit tarihine göre değişir. sonra ne tazminatı istediğinizi ona göre belirlersiniz. kıdem oluşmuş mu işten ne zaman çıkmışlar. tazminatlar için zamanaşımı süresi geçmiş mi vs. bir sürü ayrıntısı olabilir.

faredenkorkankedi
1

mobil görünümden çık