Buluyorlar ise nasıl maddi karşılığına çeviriyorlar, bildiğim kadarı ile devlet malı saylıyor eğer tarihi eser niteliği varsa?




 

belirli kişilere gerçek değerinin altında verirsin olur biter.

dedim dedim de kime dedim

Ganimet her neyse bir müşterisi bulunur.Ülkenin her yerinde bu işlerle uğraşan tipler vardır.

tasliyol

yes beybi.
bizim köyde bulanlar var.

Alt4y

evet var, bazı köy ve kasabalarda halen buluyorlar.

o işin de bir sektörü var. bir şekilde satabiliyorsun. hatta geçenlerde bisikletle şehirler arası yolculuk yaparken mola verdiğim yerde tanıştığım bir adam bu işi yapıyordu. bulduğu defineleri istanbul'da bir aracıya sattığını o aracının da üzerine kar koyarak başkalarına sattığını söylemişti.

baya anlattı dedektör teknolojileri olsun, jandarmadan kaçma taktikleri olsun vs adam işin alimi olmuş.

halitkin

Geçen sene biri feci yakalandı. Muhtemelen hala uğraşıyordur. Yakalanmadan bir şeyler bulmayı başarırsa tarihi eser kaçakçılığı yapabilir veya devlete teslim edebilir. Devlete teslim ederse üç-beş bir şey alır. Kaçakçılık olayına öyle rahatlıkla girebilen olur mu bilemiyorum. Ne olursa olsun yapılan şey tarihin yok edilmesi.

evrim halkasi

Bende tornacıda bırıyle tanısmıstım. Bu ıs ıcın ozel bırsey gelıstırıyolardı tornavıyla bırlıkte. Dedektore takıp daha kolay bulucaklarına ınanıyolardı.

giggs

saplantı haline getirmiş çok kişi var.sadece kazma kürek dedektör değil,büyü ve tılsımlara karşı dualar ve kutsal sular hazırlayan,yanlarında hocalar getiren azımsanmayacak sayıda kişi var,genelde ava gidiyorlar gibi,pikniğe gidiyor gibi hazırlanırlar.

essoist

Evet, gercekten bulanlar var. Gayri resmi olarak paraya ceviriyorlar kolayca.
Soyle soyleyeyim, Kadikoy'un gobeginde bir kuyumcuya gidip caldigin bilezikleri rahatlikla degerinin altinda satip elini kolunu sallayta salllaya cikabiliyorsun. Ister inan ister inanma. Alan da satan da calinti oldugunu biliyor.

Define diyince akliniza sadece tarihi eser gelmesin. 30 yil once biriktirdigi altinlari topragin altina saklayip giden birinin altinlarini da bulabilirsiniz, bu da definedir ama tarihi degeri yoktur.
Yapilan sey her halukarda hirsizlik diyebilirsiniz ama her halukarda tarihin yok edilmesi degil.

stavro

Yaninda hoca tasiyanlara ayri guluyorum. Hatta biri anlatiyordu defineyi bulmuslar da cinler musallat oldugu icin hoca demis ki benim nefesim bu cinlere yetmez demis bunlar da cikarmamislar defineyi falan lol.

floydian

bulan var mi bilmem; ama arayanlarin %99,9'u anadolu comari tipler. yasamasalar da olur.

mayeskuel

Zaten bunu arayan kişilerin bağlantısı oluyor kaçak elden çıkarmak için, öyle eyvah bulduk napcaz şimdi gibi bi durum olmuyor.

Yalnız aklıma geldi geçenlerde bir bahçıvan pablo escobar'in mirasının büyük kısmını bulmuştu ve devlete teslim etmişti. Devlet de 1 milyon dolar vermişti buna sfkfg enayilik resmen.

anneboleyn

türk yerli sermayesi biraz da bu definecilik sayesinde oluşmuş. ermeniler nasıl olsa geri geleceğiz diye gömmüşler hep değerli mallarını.

maxc

Dedem bulup jandarmaya vermiş altmışlarda

cecilia
1

mobil görünümden çık