[q]
(9) 

Geceler

noxell #103205
Neden geceleyin duygular daha yoğun? aşk, nefret, yalnızlık hissi vb. duguları geceleyin daha yoğun hissetmemizin sebebi nedir?




 

düşüncelerinizle baş başa kaldığınız için. kafa dağıtıcak bir şeyler bulun yani unutturacak, gündüzden bir farkı olmaz..

dambil

karanlik ve sessiz oldugu icin.

nawres

yalnız kalmak...ve düşünmeye vakit ayırabilmek.

hayvan gibi yazar

Ben gecenin yoğunluğunu gündüz gürültüsünden arınmış olmasına veriyorum.

m3mphis

Gece metabolizma yavaslar, hormonal aktivite daha dengededir sanirim. Bu yuzden duygularina yogunlasman kacinilmaz olabilir. Tabi kafani mesgul edecek seyler de azalmis olur.

ermanen

bilinc zayıflar o nedenle. hitler mesela baslarda tum nutuklarını gece yaparmıs kolay ıkna edebilmek ıcın.

bryan fury

Karanlık çökünce korkular bastırır hesaplaşmalar çıkar içinde ki senle yapılası herşey o anda bi can sıkıntısına yeniliverir .... çünkü bir yüz arar ,bir ses arar korkularını örtücek ... ne sigaradır nede filmler müziklerdir bu hisleri aşkı nefreti hesaplaşmayı durduracak olan
sadece herkes için bir "O"vardır yanında olmalıdır (:

isranbul

duygu halini belirleyen hormonlardan en yüzeysel iki zıttı seçersek; (bkz: melatonin) ve (bkz: seratonin) dir. biyolojik saati falan ayarlarlar. gün ışığı yok olduğunda melatonin salgılanarak uykuyu getirdiği gibi psikolojiyi de etkiler. çikolata yediğinizde ya da orgazm olduğunuzda da seratonin salgılanır, neşeniz artar.
işte bu melatoninin etkilerinden biri de moral üzerindedir. hatta melankolik kelimesinin kökekinde bu hormon ismi bulunur.

sttc

bende de şöyle bir şey var:
gece ihanet için müthiş bir gerekçedir. (a. kaya)

fempusay
1

mobil görünümden çık