kendine de aynı mantıkla başka bir site kursa? böyle olaylar çok sık yaşanıyor mudur? korunma yollarından biri siteyi yapacak kişiyle ortak olmaktır heralde dimi? ya da başka ne olabilir?

ortaklık güzel fikirse, bunun için bir sözleşme falan örneği/taslağı var mı güzel? yani benim bahsettiğim bu spesifik durumda özellikle nelere dikkat etmek gerekir? google amca bir sürü bişey çıkardı ama hep genel şeyler...


 

fikrin patentini alabilirsin sanırım? arkadaşım bir projesi için öyle yapmıştı. gerçi onun ki çanta tasarımıyla ilgiliydi. Site fikri için geeçrli olur mu bilmem.

innerbliss

Fikrin değeri %5 derler bu startup dünyasında. Önemli olan yönetmektir. Bu fikri bir iş planı olarak belirleyip yönetmek.

amarat

the social network filmini izle. orda çözümü anlatıyorlar.

hpkhga

fikir patenti diye bir şey yok, haliyle alamazsın. önemli olan fikrinin çalınması değil, umursanmaması. yani korkman gereken umursanmaması. tek başıma 1 ayda sahibinden.com'u en basit haliyle yazabilirim ama sahibinden.com kadar popüler olabilir miyim? bu sorunun cevabı hayır değil. belki olabilirim ama tamamen iş planına ve sürecine bağlı. eminim şuan fikrinin en az 50 versiyonu denenmiştir.

streak

yonja, hi5 vs milyontane arkadaşlık sitesi vardı ama facebook var diye artık kimse girmiyor bile neredyse oralara (türkiyeden en azından)

bu şekilde bakarsan facebook bütün arkadaşlık sitelerinden fikir çalmış gibi algılarsın.

oysa sadece hepsinden daha iyi ve daha çok ihtiyaca yanıt veriyor.

yazılım yeteneği olan insan zaten site açıldıktan sonra da görüp yapar. bunun önüne geçemezsin ki.

sen daha iyi yönet süreci ve fikrini yeter.

tabii bir full stack yazılımcı tutayım, ona ayda 2000 lira vereyim proje bittiğinde yol vereyim diye düşünmemelisin, adama istediği parayı ver jhatta projeden de yüzde ver ki emeğinin bir karşılığı olsun.

paranoyak kedi
1

mobil görünümden çık