türkiye'de neden bu kadar işletme bölümü açılıyor. o kadar olmasına rağmen neden hala üniversiteler peynir ekmek gibi bu bölümü açıyor ki? başka ülkelerde de durum böyle mi?




 

çünkü açılmasıteknik olarak çok kolay bir bölüm
çünkü istihdamın hemen her alanında kullanılabilir

cenkertem.afc

Asıl soru neden bu kadar çok üniversite yapılıyor

Üniversite = beton = yeni ihale = vurgun
Üniversite = imar = vurgun
Yurt = beton = yeni ihale = vurgun
Yeni bina = yeni masa sandalye alet edevat = yeni ihale = vurgun

cenkertem.afc

açılması prosedürlere en uygun bölüm iktisat ile birlikte. bu anlamda türkiye'nin uyguladığı nüfus politikasıyla birebir ilgisi var. "niteliğini iyileştirme" yani istatistiklere üniversite mezun sayısı olarak yansıyacak mı bu diploma? evet yansıyacak. gerisi mühim değil.

avagadro

sonra deve demiş ki; nerem doğru ki.

mesene

mühendislik fakültesi kurup yanına bir de lab yapmakla uğraşmamak için tabela üni. tarafınca sıkça tercih ediliyor

konskenkova

bir de babası esnaf olan, bu işi devralıcak olanlar okuyor. bu açıdan iş hayatına, muhasebesinden iş planına faydası olan bir bölüm. benim tanıdığım çok var, işletme okuyup baba dede şirketinin (2-3 dükkanlık küçük bir şirket bile olsa) başına geçip, okulda öğrendiği planlama, muhasebe, stok kontrolü, yönetim bilgilerini uygulayan.ülkenin her yerindeki küçük işletme sahipleri, çocukları okumuş olsun vizyonu olsun, işleri eline alsın diye gönderiyor.

alice practice

Birinci ve en önemlisi, işsizlik oranını düşük göstermek. Öğrenci olarak gözüküyorsanız işsizlik oranına katılmıyorsunuz.

İkincisi nitelikli elemanları bu işsizlik oranına rağmen çoğaltarak arz talep dengesizliği oluşturup lisans eğitimi görenleri ucuz iş gücüne çevirmek.

filipis

kalifiye insanları 3 kurusa çalıstıran görgüsüz ayılar çoğalsın diye çocuğum...

anonymice
1

mobil görünümden çık