Bakıyorum bakıyorum. Bir vatandaş olarak neden Türkiye'nin en büyük üçüncü veya dördüncü partisi olan HDP'nin başında olduğunu anlayamıyorum. Adeta vitrindeki bir süs gibi.

Çıkıyor arada konuşuyor. Haberlere çıkıyor falan. Ben kendisinde beni siyasi olarak cezbeden bir şey göremiyorum. Belki de bugüne kadar yaptıklarını bilmediğim içindir. Ancak geçmişiyle ilgili pek bilgi yok. ESP nin genel başkanıymış bir ara.Ondan öncesi?

Mesela ne iş yapıyordu? Nasıl hayatını sürdürdü gibi.

 

Kadin oldugu icin boyle dusunuyor olabilir misin? Baska birinin vasfini hic soruyor musun?

Traveller

Bahçeli için de aynı şeyi düşünüyorum.

tavish11

birebir de tanıyan biri olarak figen uzun yıllardır devrimci/politik mücadelenin içinde. iyi bir sosyalist,akıllı dirençli bir kadın.

sizler onu hdp eş genel başkanı olunca görmeye başladınız sadece. mücadelenin en kötü günlerinde, 2000'lerin o yaprak kıpırdamayan yıllarında hatta 90'ların o kanlı yıllarında da direnenlerin arasında vardı. direnin bir avuç insanın diye anlatırsam, belki daha kıymetli olur.

figen'i oraya taşıyan sadece figen de değil, figen'in yoldaşlarının hdp mücadelesi için verdiği emektir biraz da.

ona süs diyen, vasıfsız diyen arkadaşların onu tanıması gerektiğini düşünüyorum. evet meclis siyasetine uzak ve basın önünde "komik" politikacılar kadar kıvrak davranamıyor, bilmiyorum belki bunları biraz daha öğrenmesi lazım.

dahili meddah

HDP'ye yönelik tek tük eleştirimden biri Figen Yüksekdağ'ın geri planda kalması olurdu. Genel başkan olarak maalesef Selahattin Demirtaş'ın gölgesinde kalıyor. Bence daha çok ön plana çıkması lazım, çünkü dahili meddah'ın dediği gibi akıllı bir kadın ve ben onu daha çok dinlemek istiyorum mesela.

nathanieltroy

Terörden beslenen, PKK nın meclis yapılanmasının lideri konumundaki bir insan doktor olsa ne mühendis olsa ne

gazozailacatmauzmani

Gazoza ilaç atma uzmanı'nın enfes yorumlarından sonra HDP'de istifa süreçleri başladı... Kürt halkı kendi kendilerini intihar ederek faşistlerin em büyük isteklerini yerine getirmeye başladılar.

Traveller

Traveller+1

ayrıca figen yüksekdağ kimdir, sosyalist bir kişiliktir. hdp bileşenleri içinde yer alan esp'nin başkanıdır. aynı zamanda dergi ve gazetelerde editörlük yapmıştır. kendisi siyasi düşünceleri doğrultusunda tutuklanmıştır. hdpnin başında değildir. eş başkandır.

bu şu anlama geliyor; hdp ve esp anlaşıyor, hdp diyor ki esp'ye gelin bize katılın. esp'de diyor ki şartımız şurtumuz var. eş başkan olacağız. bir ara emep böyleydi. o yüzden abdullah levent tüzel milletvekili olmuştu.
şimdi anlaşma gereği esp'den birinin eşbaşkan olması gerekiyordu ve oldu.

aynı durumu kesk içinde de görebilirsiniz, birçok siyasi oluşum vardır kesk'de dahi. hdp'de o çizgide ilerledi ve barajı geçti.

bu hususu zaten geneliniz biliyordur.

edit: diğer arkadaşların da dediği gibi çok saygı duyulası bir kişiliktir ve gayet akıllı bir kişidir. öngörülerini çok severim.

jesues

sırtını terörist abilerine dayamak.

optum kib bye
1

mobil görünümden çık