Açıkçası sırf Yenimahalle olsun diye de iç içe bakan, döküntü evlere para vermek istemiyorum. Çankaya zaten imkansız benim bütçeyle.
Siz ne dersiniz Ankaralılar, Mamak nasıldır?

dikimevi üstü dediğin neresi? demirlibahçe mi tuzluçayır mı akdere mi?
tuzluçayır ve akdere'den arkana bakmadan kaç. demirlibahçe de tren yolu kenarında cam açamazsın yazın.


@cekilmis gayfe: Tam bilmiyorum ama Mamak belediyesi'nin orasi. Tuzlucayir'a yakin olabilir, neden kacilmali?


hüseyingazi'de mi yani?


mamak'ta en oturulası yer tuzluçayır bence. gecenin bir saati bir kadın rahatlıkla yürüyebilir mesela. alevi mahallesi olduğu için ankara'nın geri kalanından farklı gibidir, kurtarılmış bölge sayar solcular tuzluçayır'ı :) yalnız bunun dezavantajları da var, otobüsler fena dolu oluyor pek yollamıyorlar diye.
belediyenin olduğu yerlerin yaşanabilirliği daha düşük.


@cekilmis gayfe: tuzlucayir Anadolu lisesi yakini, kartaltepe mahallesi tam olarak
@signore: evet, cem evi'nden yukari dogru cikinca ev zati


okullar caddesi'nde mi??


@signore: evet


iyidir bence oralar. mamak standartının çok üstünde diyebilirim. ama yenimahalleyle falan kıyaslanamaz tabii. metroya çok uzak sayılmaz, ama yürüme mesafesinde de değil. arabanız vardır umarım, toplu taşıma illallah ettirir.


Arkadaşlar da yazmış, insan profili genelde Alevilerden oluştuğundan amelasyon bir semt değildir.
Oradaki yapılaşma da genel Mamak anlayışından çok daha modern.
Yıllar geçtikçe daha da iyiye gidecektir...


mahallenin yapısından yana bir sorunun olmaz. evlerin bazıları ise gerçekten harabe, dikkat etmen gereken yapısal problemler.
