tatile çıkarken bilgisayarı download'a bırakmak istiyorum. tatile gittiğim yerden de bilgisayarı kontrol edebilmek, en azından kapatabilmek istiyorum. emule'de böyle bir olay var ama utorrent kullanıyorum. mümkün müdür dışarıdan tam erişim?




 

(bkz: teamviewer)
kesin ve nefis cozum.

sourlemonade

elektirikler kesilecek.

(murphy yeni tatil döneminizde başarılar diler)

can see

www.logmein.com u deneyiniz(free olanı elbette) hamachinin yapımcısıdır kendileri. mükemmeldir. fakat uzun süreli tatile çıkarken downloada bırakmanın pek alemi olmuyor. misal ben günde kaba bir hesapla 7-8 gb veri indirebiliyorum şimdi açık bırakıp gitsem o kadar şeyi yazacak diski nerden bulacağım? zaten derli toplu bir adam değilim 97 yılından kalma jenna jamesonlar bile diskte duruyor. böyle işte.

ozdek

Windows XP kullandığınızı varsayarsak XP'de bulunan Remote Desktop Connection ile sanki evinizdeki bilgisayarın başındaymış gibi uzaktan çalışabilirsiniz. Sadece ezauktaki gilgisayarın IP'sini bilmeniz ve uzaktan erişime izin verecek şekilde ayarlamanız yeterli. IP bilmiyorsanız yani değişken ise www.no-ip.org gibi bir yerden yönlendirme ile bu sorunu halledebilirsiniz. Elektrik kesilmesine karşı olarak da BIOS'dan elektrik geldiğinde bilgisayarı açacak şekilde ayarlarsanız sorun kalmaz. Aksi takdirde elektrik kesilirse bir daha bilgisayarı açamazsınız...

crown

assert h söylemiş ama ben de teamviewer'i +rep veriyorum, daha önce logmein kullanıyordum, bu daha basit ve kullanışlı.

sathaner

Ip mailer diye küçük bir program var, bilgisayar açık olduğu sürece ip adreslerini kontrol ediyor ve değiştiklerinde önceden belirtmiş olduğun bir adrese mail atarak bildiriyor. Bios'tan herhangi bir elektrik kesintisi durumunda bilgisayarı otomatik olarak açılacak şekilde ayarlayabilirsin. Bir de ücretsiz vnc sunuculardan birisini kurarsın, herhangi bir vnc viewer ile veya sadece java destekli internet tarayıcını kullanarak bilgisayarına erişir her işini görürsün. En rezil internet cafe'de bile internet explorer bulunur; önce maillerini kontrol edersin sonra ip ve portu yazar bilgisayarına erişirisin.

Kolay gelsin ve iyi tatiller..

t
1

mobil görünümden çık