Birkaç yıldır kiracısı olduğumuz ev çatı katında ve şiddetli yağmurlarda bazı yerlerden akıtıyor.
Konuyu ev sahibine defalarca anlattık hatta baksın diye birkaç farklı usta gönderdi. Ustaların hepsi çatının çürüdüğünü ve tamamen değişmesi gerektiğini ifade etti. Ev sahibi de çıkarılan fiyatı fazla bulup "su kaçıran yerleri onartalım o yeter" şeklinde bir karar verdi fakat o gün bu gündür (ki eylülden beri) ses seda yok.
Ev değiştirmek taşınma ve emlakçı giderlerini göz önüne alınca son derece pahalıya patlıyor. Ev sahibine defalarca anlatmamıza rağmen bir çözüm bulamadık, acaba daha farklı bir yöntem olarak nasıl hareket edebiliriz?
Öneriler için şimdiden çok teşekkürler ve selamlar...

oturduğunuz apartman ise, başka daireler ve ev sahipleri varsa çatının tamamen değişmesi tüm ev sahiplerini ilgilendiren bir durumdur. yeni bir yasa yönetmelik falan çıkmadıysa çatının değişimi ortak bir giderdi en son.


ihtarname çekin


MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez.
Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklıdır.
MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.
Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshedebilir.
Kiraya veren, kiralanandaki ayıbı gidermek yerine, uygun bir süre içinde ayıpsız benzeriyle değiştirebilir.
Kiraya veren, kiracıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek, onun seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.
ayıbı bildirin ihtarname ile. yine yapmazsa kendiniz yapıp kiradan düşün.
