Tüm filmlerini izledim, bir sürü mantık ve bilimsellik hataları ile dolu; açıkçası saçma; bugün ekşi'de bir başlık açıldı "en gereksiz star wars karakteri" diye, bu starwars fanları neredeyse tüm karakterleri yazmışlar her biri ayrı ayrı; buradan en yakın fan grubu bile tüm karakterlerini gereksiz bulurken nedir bu taraftar düzeyindeki anlamsız sevgi?




 

bilim kurgu bilime uyucak diye bir olay yok. güzel mi güzel. cine 5 zamanında komşuda izlemiştim ben de aklım çıkmıştı o zaman ne güzelmiş laan diye.

ayrıca o dediğin olay her film için geçerli. şimdi yazsak en gereksiz lotr karakteri diye frodo diyen çıkar sam diyen çıkar gandalf diyen çıkar ki bence de en gereksizi o. subjektif bir olay sonuçta.

filmler de gayet güzel eğlenceli aq. daha ne bekliyorsun ki bir fantastik bilim kurgudan?

ayiadam

Uzay gemisiyle lazer atışı yapılıyor filmde, ışın kılıcı falan var. Mantık aramak gereksiz gibi.

angelus

bir fenomen haline gelmiş durumda, nedeni bu bence.

omer haybo

neyi abartalım kanka. ömer seyfettin diyet'i kaşağı'yı mı kemalettin tuğcu'yu mu abartalım..

kaledekiyalnizlik

kardeşim tüm seriyi arka arkaya izledim ama sevmeden iğrene iğrene izledim
kurgu yok oyunculuk yerlerde son film biraz elle tutulur gerisi çöp
katılıyorum

basond

beni örnek verirsek ilk gittiğim sinema filmim star wars 1 dir. 1999 yılıydı sanırsam. küçüktüm etkilenmiştim haliyle. serinin diğer filmlerinede gittim bu arada eski seriyide izledim. bunun yanında küçüklüğüm star wars'ın pc oyunları ile geçti. müzikleri v.s çocukluğumu hatırlatır bana. en sevdiğim bi kaç film serilerinden biri oldu çıktı. filmdeki imge fazlalığı, karakter çokluğu, herkesin bi tarzı v.s var insan onlara kendisini kaptırıyor. herşeyin yanında hiç izlememiş biri bile olsa pek tabi 1. filmi en kötü film olsada son üçlemeden başlayıp 3. filmle birlikte vay be konuya bak diyebilicek bir konusuda var bana kalırsa. darth vaderin küçüklüğü, nasıl darth vader olduğu, diğer tarafa aşama aşama geçici v.s görsel efektler, ütopik mekanlar. darth vaderin nefes alış seside mi tüylerinizi ürpertmiyor yahu :)

aat bh

ışın kılıcı var, usta-çırak ilişkisi var, force diye bi kavram var.. meclis seçilmiş kişiler özel eğitimler var, politik zam zam zumlar var.. sıfırdan char kasma var.. aşk var Natalie portman, liam neeason, Ewan McGregor falan var.. aslında herkes için hazmı kolay bir bilim kurgu filmi..

soundtrackler iyi..

www.youtube.com

dedim dedim de kime dedim

hiçbir filmini baştan sona izlemedim ama 1977 yılına göre çok ileri çekim teknikleri kullandığından olabilir.

her gece aç

Ben bi tek 4. filmi izledim, ona da zor dayanmıştım. Mantık hatası falan dayanılır da kurgu çok boktandı resmen, nası bu kadar tutmuş anlamıyorum.

noluyo yaa

ben hepsini izledim. pek begenmedim ama 77 yilina gore ilk filmi gayet iyiydi bence. daha cok halka hitap ettigi icin fanboy potansiyeli fazlaydi. ben gunumuz genclerinin bu kadar sevmesini mantiksiz buluyorum acikcasi. o donemki gencligi anlarim da, simdi bu kadar ozenilmesinin bir mantigi yok gibi.

bunun yaninda muthis gorsellik 67'de cekilmis a space odyssey filminde de gorulebilir. ama bu film daha kapali bir film oldugu icin pek benimsenmemis. kapitalizm vs sanat iste. halka inersen daha cok begenilirsin.

bohr atom modeli

tüm seriyi sırasıyla izlemiş biri olarak daha 1 saat önce konuştuk bu konuyu. gerçekten fazla abartılıyor bence. tamam o zamanın koşullarına göre ilk 3 film muazzam, serinin devamı da güzel bir biçimde aktarılmış ama matrix gibi farklı bakış açısı getiren bir şey yok ki. harry potter serisi neyse star wars serisi de odur benim için, bu kadar anlam yüklencek bir husus yok bence.

trajikomix

hiçbir filmini izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. o derece uzağım bilim-kurguya.

genel olarak insanların bilim-kurgu filmlerden nasıl zevk aldıklarını anlamıyorum. bu korku filmleri için de geçerli.

dead and broken

bilim kurgu değil ki star wars, fantezi. yüzüklerin efendisiyleb falan aynı klasmanda özünde.

gerçeklik/bilimsellik açısından bakmak abartacak olursak yüzüklerin efendisi tarihi açıdan gerçekçi değil demek gibi bir şey.

niye seviyonuz lan mal mısınız diye çemkirmeye de lüzum yok. seviyoz işte çok eğlenceli evren.

bu arada bir de not düşeyim, ilk filmleri 90'ların ortasında izlemediyseniz efektleri falan güncellenmiş -remastered- versiyonlarını izlemişsinizdir. yani o zamana göre muazzam muhabbeti de tam olarak doğru değil.

yeni kopyalarda 1983'te çekilen 6. filmin sonunda 2000 küsürde çekilen 3. filmde anakini oynayan hayden bilmemkim gözüküyo.

yuto

star wars bir dönemin gençliğinin film serisi. ne bileyim indiana jones gibi. öncekilerinki beam me up scotty'li star trek'ti. bugünküler ileride harry potter'dan bahsedecek.

kendi etrafında bir kültür yarattı. birisi leb diyince diğerinin leblebiyi anlaması çocukluğun paylaşılmış yanları nostalji vs bir sürü şey harekete geçiyor. yani kimisinin duygusal bağı var. ben iki bölüm hariç diğerlerini geç izledim sallamıyorum pek. ama anakin skywalker/darth vader'ın havası falan, o bende de kalmış mesela*. ama bunları konuştuğum ve ağaç dalını ışın kılıcı gibi salladığım arkadaşlarım yoktu.

biz daha ziyade aoi tsukinosuke taklidi yapıyorduk, kendimizi samurai sanarak dalları sivriltip kılıç diye oynuyorduk. off ya adamım. işte bir dönem de sıkinoskiyi bilir mesela. (öyle diyoduk biz)

godoşu beklerken

Bence de overrated.
Ama orjinal karakterler yarattiklarindan olabilir bu kadar tutulmus olmasi. Ben fantastik sevmedigim icin isinamiyorum boyle filmlere. Ben de Batman'i cok severim mesela, cok orjinal ve havali bir karakter bana gore. (Batman fantastik falan degil, onu gecin bir sefer.) Benim Batman'da buldugum seyi baskalari Star Wars'ta buluyor olabilirler.

stavro

Böyle duyurulari görünce kusura bakmayın ama içimden direkt 'eksi sözlük hiçbir seyi beğenmene timi yine buralarda' diye geçiriyorum.

Film, kitap, müzik kişisel zevklere göre sevilir ya da sevilmez. Mesela ben eğlenerek izledim, siz sevmemissiniz olabilir. İnsanlar genel olarak seviyor. Bilim kurgu filmi değil zaten, dönemi için fantastik bir film.


Bence bu tür konuları çok takmayın; isteyen istediği filmi izlesin. Sevsin ya da sevmesin.

fraise

+8 fraise

darksdantes

kesinlikle overrated.

goodz

zamanında olmayan bir şeyi çok güzel yansıtmış. çoğumuz yoktuk ilk filmde. mantık hatası olarak ışın kılıcı saçma geliyor bi bana.

tamamen mantıklı bakarsak, hepsi sallama. ama güzel bir film.

pcmaker

film iyidir kötüdür tartışılır, çok müthiş bir "bilimkurgu" olmadığına katılıyorum fakat George Lucas manyak vizyoner bir adam ve sinema tarihini değiştirdi.

Star Wars'ın efektlerini yapabilmek için George Lucas'ın kurduğu ILM (industrial light and magic) ile görsel efekt tarihi değişti, şimdiki boktan senaryolu bol efektli filmlerin gelişmesinde/temelinde bile Lucas var.

Şu belgeseli izleyin derim, nelerle başlayıp nerelere geldiklerini anlatıyor Star Wars'tan Indiana Jones'lara, sonra Jurassic Park ve devamı: www.youtube.com

Ayrıca senaryo olarak da, Joseph Campbell'in The Hero with a Thousand Faces kitabını okuyup etkilenen Lucas, tarihin başından beri çoğu destanda, halk hikayesinde işlenen konular, karakterler(karakterin yolculuğu), işlenme stilleri gibi şeylerden ders alıp onlar gibi bi hikaye yaratmış. Bu da büyük ihtimalle bilinçsizce bi çekim yarattı, insanlara bilimkurgu olmasına rağmen tanıdık geldi.

teknik olarak da açıklanabilecek çok fazla şey var. Ama kalben "filmi sevmek" dersen, şimdi izleyip sevenlerinki biraz sürüye uymak bence. Babam sinemada izlemiş, o sever anlarım o yıllarda öyle bir film izlemek olay. Ki ben ilk The Matrix'i sinemada izlediğimde hayran olmuştum, hala da en sevdiğim film(ve üçleme)dir kendisi.

rodriguez2

Mantık hatası çok ama güzel ve orjinal bir evren star Wars. Işın kılıcı olsun force olsun karizmatik şeyler. Her şey düz mantık yalansız olsaydı fikri "yalanın icadı" adlı filmde işleniyor. İzleyin dahiyane film.

hasmetizm 2046

fan gurubunun tüm karakterleri gereksiz bulması diye bir şey söz konusu değil. herkes gereksiz bulduğu birer karakteri yazmış. herkes tüm karakterleri sevmesi söz konusu değil ki
örneğin matrix, yüzüklerin efendisi vs efsane filmler. açalım 50 tane film hatası, kurgu hatası, saçma ve gereksiz karakter söyleyeyim. bu onları efsane olmaktan çıkarmaz
ilk star wars filmi 77 yılında gösterime girdi. 77 diyorum bakın neredeyse 40 sene önce. o gördüğünüz efektlerin hepsi film makarası üzerinde yapıldı.
oyunculukların kurgunun farklı gelmesi normal. 1940lardaki oyunculuklar bambaşkaydı, 60lardaki, 80lerdeki ve 2000lerdeki bambaşka. bundan 30 yıl sonra 90ların filmlerine bakıp insanlar ne garip oyunculukmuş diyebilir
70lerin sonunda 80lerin başında bu filmlerden şimdiki gibi 100lerce olmadığından kendi hayran kitlesini yarattı, bu hayran kitlesi sadık kaldı. ticari olarak da desteklediler bunu

asbe

hahah, ben de böyle düşünüyorum ama star wars tişörtü giyiyorum. star wars, lotr gibi konular popüler olduğu için kimse alakasız kalmak istemiyor işte.

sinema tarihine olan katkısının bugünün gençlerinin pek şeyinde olduğunu sanmıyorum.

zawisza

Bak bir arkadaş sormuş neyi abartalım diye?

Bir şeyi sevmeyebilirsiniz, ilginizi çekmeyebilir, size hitap etmiyor olabilir ama tutup ta "-çok abartıyolar yeaaa, ne o öyle ışık mışık yeaaa, çizgi film gibi yeaaa" dersen ağzının ortasına tekmeyi yersin.

Bazı filmler kült olmuştur, sinema sektörüne ışık tutmuştur. Bugüne öncülük etmiştir. Sen kimsin ki "bence de overrated" diyebiliyorsun yahu.

Star wars, matrix, lotr bu sanat eserleri hem felsefik, hemde bilim kurgu alanında öncüdürler. Adam lotrdan etkilenmiş müzik alanında yeni bir oluşuma yer açmışlar. Şahane gruplar şahane eserler çıkmış. Ne bilim matrix'de ki felsefeyi anlamadıysan o sizin sorununuz.

Klasik hiç bir şeyi beğenmeme durumu sizinki, aynen sürü gibi.

He abartılı, he overrated.

Adam demişki kurgu yok, oyunculuk sıfır:) Tabi alışmış bünye kafanın yüzde seksenini ekranda görmeye garip geliyor.

Çekim tekniği falan bunlar tabi bilindik şeyler öncü adamlar yahu. Şarlo nasıl kendince (büyük bir olay tabi) çekim teknikleri geliştirdiyse bu filmde öyle.

Adamın eleştiri tarzı şundan ibaret "ben bilim kurgu sevmem ki, korku da sevmiyorum" lan bu nasıl eleştiri.

Bir şey popüler oldu diye sevmek zorunda değil insanlar. Sevmeyebilirsin, sana hitap etmiyordur vs. ama benim düşünceme göre "eleştiri" yapabilmek için önce "bilmek" gereklidir.

Hani var ya bir video "uzman mısın lan sen, bilir kişi misin?!" Kimsin sen? Kurgu kötü, çekim kötü, o ne öyle lazerli kılıç falan eeee?

Çok merak ediyorum böyle adamları neyi beğeniyorlar diye. Bence "godfather" serisi de ovarrated (allah çarpar tabi şaka). Fight Club'ta da adam yokmuş zaten herşey hayalmiş. 6 hissin sonunda meğerse adam ölüymüş...

İzlemeyin, sevmeyin. Bundan 100 yıl sonra da bu filmler konuşulacak, beğenilecek.

"Nefrete boyun eğme. O seni karanlığa götürür."

Ayrıca rüyanıza yoda girsin emi...

arockm

bunu satıyorlar çünkü. bir kıza satıyorsun, bir arkadaşa satıyorsun. 'auvv, darth maul ya... aslında ölmedi, biliyorsun değil mi?! bilmiyorum deme!..'ler.

şu var bir de:
galeri.uludagsozluk.com

seriyi tabii ki ben de izledim. beğendim de. ama abartı kere abartılıyor.

mermize

hala o dönemin oyunculuğu falan denmiş
açın daha eski filmlere bi bakın o dönemin western filmlerine bi bakın oyunculuklar nasıl o filmde bildiğin oyunculuk kötü kurgu sıfır.

"Adam demişki kurgu yok, oyunculuk sıfır:) Tabi alışmış bünye kafanın yüzde seksenini ekranda görmeye garip geliyor."

bu ne alaksız cevap kurgu ile oyunculuk ile ekrandaki kafa boyutu ne alaka?

basond

@basond ya en iyi kurgu oscar ı almış filme kurgu sıfır diyecek kadar cahilsin ya da kurgu ne demek hiçbir fikrin yok

asbe

@asbe evet kardeşim hiç bilgim yok
barrack obama nobel barış ödülünün sahibi

Hata bende her ödül alan filme katılmak zorundayım.

Tekrar ediyorum bence zerre kadar kurgu yok filmde millet neden sevdiğini şaşırmış.

basond

medcezir'de herkes birbirine kayiyor. siz nasil bunu kabul ediyorsunuz ?

not: sozum onlara

evimin paspasi

star wars'ın tek kotu yanı Hayden Christensen

dedim dedim de kime dedim

"Klasik hicbir seyi begenmeme durumu", "eksi sozluk hicbir seyi begenmeme timi" diye bir sey yok arkadaslar.
Vallahi yok bak.

Biz Star wars begenmeyen ortalama insanlar, Dunya'ya gelirken populer filmleri begenmeme yemini falan etmedik, Star wars'u ya da baska bir seyi begenmiyoruz, sebebi ise cok basit; "begenmiyor olmamiz". Bunu misyon edindigimiz falan yok biliyor musunuz? :) Seyleri hosumuza gitmedigi icin begenmiyoruz mesela.
Ha boyle bir olusum, bir lobi, loca falan varsa da ben bilmiyorum. Ben Star wars'u begenmeyen avaraj masum bir suru insandan biriyim sadece:)

stavro
1

mobil görünümden çık