Ya beyler ben bir resim çizdim. CMYK olarak da kaydettim. Şimdi benim wacom tabletten cam gibi gözüken fotoğraf, fotoğrafçıdan koyu ve soluk olarak çıktı. Bunun sebebi nedir?
Çıktı alırken neye dikkat etmem gerekiyor?



 

Baskı makinesine ve bunların renk profillerine bağlı olarak fark eder.

shangrilla

Ekranlar yanıltır, ekran görüntüsü parlaktır, rgb'dir vs...
Yazıcının kalitesine göre değişir. Aynı işi başka yazıcıdan alınca farklı çıkabilir. Marka model farkediyor. Ekranlarda böyle.

Ne yapacaksın, basacağın yerde oynayacaksın rengiyle. Deneme, yanılma...

arockm

Görsele baktığın ekran kalibrasyonu yapılmış bir ekran değildir. Olması gerekenden çok daha parlak gösteriyordur. Aynı şekilde fotoğrafçının makinesinin kalibrasyonu da hatalı olabilir

asbe

Aynısı gibi çıkması için ne yapmalıyım peki?

Simrug

baskı aldığın yerleri iyi seç. üni. çevrelerindeki baskıcılar iyi olur genelde. öğrenci memnuniyeti açısından... tabletindeki görsele en yakın sonucu istediğini söyle titiz davransınlar, renklerle oynasınlar. mesela makinelerin yeni bakımdan çıkmış olması sonuçlara olumlu yansıyor.

kupigometa

Aynısı gibi çıkma durumu yok, ancak benzeri çıkabilir. Diyorum ya yazıcının kalitesi önemli, ekranın kalibresi önemli. Şunu yapabilirsin, deneme yanılma, rengi açık çıktıysa, biraz daha koyu yapıp bastıracaksın ya da tam zıttını.

arockm

Abi adam 20 x 15 tanesi 5 liraya basiyor. Nasil deneme yanilma yapayim?Arti o tahammülü gösteren kaç kişi var? Fotoğrafçı dediğin adam titiz değil. Oransal büyütmeden dahi haberi yok. Ölçü sordum, "Sen fotoğrafı getir uydururuz" dedi ya adam.

Simrug

fotoğrafçıda bastırma(ya da iyi bi fotoğrafçı ya da internet üzerinden baskı yapıp eve gönderen yerleri dene çok daha ucuz oluyor)

bence de ozalitçi gibi yerlerde kalın/fotoğraf kağıdı gibi seçenekler oluyor zaten onlar da basar ve çok daha bilgili olabilirler. Yine de ilginç, o kadar fotoğraf bastırdım hiç "aşırı farklı" olmadı. En son kendi epson yazıcım için 10x15 kağıtlar aldım kendim de fotoğraf basıyorum, rgb'leri hiç çevirmeden bile basıyorum gayet iyi.

kaynak buldum: photo.stackexchange.com

tam olarak dediğini tarif etmiş, ama sen zaten cmyk kaydettim demişsin orasını bilmiyorum.
"This can cause your once vibrant and beautiful RGB image to come out looking dark and dull on a CYMK printer for example."

rodriguez2

fotoğrafçıda RGB baskı olur CMYK olmaz.

Ayrıca 300DPI olmalı

kurudu da

kurudu da:
Bu defa RGB olarak kaydedip deneyeyim o zaman.

Simrug
1

mobil görünümden çık