sigara sağolsun dişler dişlikten çıktı, gülerken dudak arasında güler hale geldim. fi tarihinde, daha sigara içmezken karbonat iyi sonuç vermişti. kendimiz uygulayabileceğimiz ne gibi çözümler var? ya da hiç tırsmadan diş doktoruna mı gideyim? (işlem dişlere zarar veriyor diye bir şey kalmış aklımda)




 

yapacak daha iyi bir şeyim yok uzun uzun cevap yazıyorum:

öncelikle dişler neden dişlikten çıktı? sigara mı içiyorsun? temizliğine mi dikkat etmiyorsun? karbonatı mı fazla kaçırdın, bunları birazdan ele alacağız.

diş beyazlatmanın başarılı olabilmesi için çeşitli noktalara dikkat etmek lazım:

1- beyazlatıcı ajanın yani hidrojen peroksitin iyonize hale gelerek oluşturduğu radikallerin oksidasyonu ile beyazlatma işlemi gerçekleşir.
ancak hidrojen peroksit; en iyi süper radikalleri bazik ortamda gerçekleştirir, asidik ortamda ise su ve çok zayıf bir radikale ayrışır.

türkçe meali: dişinizde çürük, plak, diş eti hastalığı varsa beyazlatma başarılı olmaz.

evde bile uygulayacaksanız öncelikle doğrudan diş doktoruna.

2- iki tip beyazlatma var; office ve home bleaching.

bunlardaki konsantrasyon oranları farklı. Hangisi size uygun siz karar vermemelisiniz. Mesela ''çok kola içtim diş minen erozyona uğradı, daha beter dişler sarardı'' durumu ile ''sigarayı fazla kaçırdım ama bıraktım'' olasılıklarındaki diş minelerinin durumu birbirinden tamamen farklı olabilir, kimisine home bleaching kimisine office gider.

home bleaching'te daha uzun sürede sonuç alınır, daha güvenlidir ama = DAHA UZUN SÜRE SIKI DİYET

3-Sıkı diyet nedir?

Beyazlatıcı ajan dentin tübülü denen minicik borucukları açarak içine kendisi girip öyle beyazlatıyor. Anca bu borucuklar 3 haftaya kadar açık kalıyor. Bu süre zarfında sigara, çay, kahve, salça vs allah ne verdiyse ağzına atarsan eskisinden daha beter sararır. O yüzden sigara içenler home bleaching işine hiç girmesin, hatta dayanamayacaklarsa bence office işine bile girmesin, ben kesinlikle önermiyorum(şahsi görüşümdür), çünkü renk hızlı bir şekilde geri dönecek.

Onun dışında hassasiyet hikayeleri de bu diş minesinin durumuna bağlı, hassasiyeti fazla olanlar home bleaching uygulayabilir.

4-Başarısız uygulama sonrası en az 6 ay beyazlatma işlemi tekrar edilemez.

Sıkı diyet ve doğru uygulama sonrası 2 yıl kadar rengin korunması beklenir ama yarım ve 1 ton geri dönebilir.

5-Herkesin dişi porselen tabak beyazlığına ulaşmaz, herkesin dişinin alt tonları farklıdır, kendi renk serilerinde en açık renge ulaşır. Dolasıyla kaynınızın beyazlatması ile sizinki aynı renge ulaşmayabilir.Bunu da diş doktorunuzla birlikte renk belirleme işleminde netleştirebilirsiniz.

6-Evde office bleaching uygulayamazsınız, hidrojen peroksit 2 saniyede bütün ağız tabanınızı yakar, verdiğiniz parayla kalakalırsınız.

7-Onun dışında beyazlatma işlemi ile dolgu işlemini aynı gün yapması için doktorunuza baskı uygulamayın, çünkü dolgunuzun bağlanmasını olumsuz etkiler ve 6 aya dolguyu ele alırsınız.

8-Beyazlatma işlemindeki başarısızlıkların temel sebebi ise;

Kullanıcı hatası
Uygulama hatası
Plak varlığı
Diyete dikkat edilmemesi gibi sıralanabilir.

Başka aklıma gelmiyor, mesaj atmayın tünele giriyorum.

Edit: dur geldi

9-Bu beyazlatıcı diş macunları, karbonat, diş pastası vs. hepsi terane ve diş minesini çizen abrasiv yani aşındırıcı şeyler. Dolasıyla diş minesinin çizilmesi demek mikro çizikler ve bu çiziklerden daha fazla sigara, çay, kahve vs dolması demek =Daha fazla sararma.

neferkitty
1

mobil görünümden çık