instagramın işleyişi biliyorum snapchati hiç uzun süre kullanmadım ama sığ geliyor bana bunlar. tamam manken olan kendini güzel bulan falan kullansın da internette binlercesine ulaşabileceğimiz manzara fotolarını oraya koymak da işsizlik bence. teşhircilikten başka bir amacı olduğunu sanmıyorum bu uygulamaların. siz kullanıyor musunuz evetse teşhircilik mi asıl amacınız. böyle bi amacı olmayan uygulamarın popüler olmasına da ayrıca sinir oluyorum.




 

instagram'ı ne için kullandığınız önemli. kimisi kendi fotoğrafını değil de objelerin, eserlerin, manzaranın fotoğrafını çekip koymayı seviyor mesela. internette binlercesine ulaşabiliyor olmak başka bi şey. herkes kendi kamerasından ve bakış açısından sunmak istiyor onu. kimisi de sadece fotoğrafın renkleriyle oynayıp ortaya çıkardığı şeyin beğenilmesini istediği için paylaşıyor.

kendi fotoğrafını koyanlar elbette beğenilme arzusunda, açlığında olabilir. ama bunun anormal olduğunu hiç zannetmiyorum. bunu sosyal medyada yapmasalar günlük hayatta başka şekilde yapacaklar. "bugün çok güzel görünüyorsun" sözünü veya "bu fotoğrafya çok iyi çıkmışsın" sözünü duyup da mutlu hissetmeyecek hiçbir insan tanımadım. instagram bunu kolaylaştırıyor. gelen beğenilen bi nevi iyi hissettiriyor. kimseye zararı yok gibi geliyor bana.

snapchat'in zaten fazla mantığı yok. anlık fotoğraf paylaşmak işte olay. genelde saçma yüz ifadeleri için kullanılıyor, fotoğraf kaybolduğu için. en azından ben kullandığım dönemde saçmasapan şeyler için kullanıyodum.

nathanieltroy

instagrami 5 yil once insanlarin cektigi guzel fotolari gormek icin kullanmaya basladim. dunya genelinde sacma sapan trendler ve spamciler yoktu. zaten turkiyeden dogru durust kullanan da yoktu. hatta sadece ios uygulamasi vardi. genelde gercekten basarili fotolar vardi. simdiki 500px gibi. kendi fotografini koyan falan yoktu oyle bise. facebook aldi iyice bok oldu. eksi sozluk'un 15 sene onceki hali ile simdiki hali gibi daglar var arada.

onun disinda bi iki sene once gelen photo map ozelligi ile gittigim gezdigim yerleri harita uzerinde gormek de guzel oldugundan hala kullaniyorum.

snapchat ergen messenger'i diye biliyorum.

mobilemob

kullanıyorum, çizdiğim resimleri koyuyorum. amacım teşhircilik değil ama tanımadığım insanlardan güzel yorumlar almak kendimi mutlu hissetmeme sebep oluyor. kısacası kendimi iyi hissettiğim için kullanıyorum.

theseachange

www.quora.com

"Mars'a neden üs kurmuyoruz" sorusuna NASA çalışanı "bunu yapabilmemiz için ortadoğuda en az bir savaşı iptal etmemiz gerekecek" demişti. Link de verdim. Bunu birinci çıktı olarak al, unutma.

bu internet şirketlerinin başarılı olmasının ve insanları buralara çekebilmelerinin iki sebebi var, birincisi egoya oynamaları, yoksa butonların şekli güzel olduğu için değil. Bunu ikinci çıktı olarak al, unutma.

neden popüler demişsin, bu da bizi ikinci sebebe getiriyor. o da bu şirketlerin kendilerine çok güvenmeleri ve yaptıkları işleri iyi bir şekilde pazarlayabilmeleri. "bunu neden yaptınız" diye bir soru sormak saçma, çünkü adamların cevabı "çünkü yapabiliyoruz ve kullanacağını biliyoruz, çünkü seni çok iyi tanıyoruz" olacak. Bunu da üçüncü -ama diğerleri kadar güçlü olmayan- çıktı olarak al, bunu unutabilirsin.

mecburen her gün teknoloji bloglarında bir şeyler okuyorum. "devrimsel", "kutunun dışında", "işte devrim, dünya değişecek" diye başlıklar var, devamlı aha diyorum ya kanseri ya da hiv'i filan çözdü birileri, bi bakıyorum internet şirketinin biri yeni bir buton eklemiş, onu anlatıyorlar. özellik demedim bak dikkat edersen, küçümsemek için buton dedim.

başka bir şirket telefona "üzerine gel" (hover) özelliği eklemiş, teknoloji blogları "İŞTE DEVRİM!11!! ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! bugün hayatınızın geri kalanının ilk günü11!1!." gibi şeyler yazmışlar.

yukarıdaki üç çıktıyı hatırla şimdi. insanların egoları olduğunu, bir kısmının salaklık bariyerinde olduğunu, henüz insanlık olarak gerçek bir medeniyete erişemediğimizi ve oldukça ilkel canlılar olduğumuzu da bir araya getir, al sana "insanlar neden resim paylaşıyor" sorusunun cevabı.

şimdi biri gelip "bunların birbiriyle ne alakası var" diyecek. yok tabi.

onu da es geçmeyeyim. Bunların birbiriyle alakası var çünkü birçok insan "benim için ve diğer insanlar için en iyisi nedir" yerine "en az çabayla en çok kazançlı çıkabileceğim iş nedir" sorusuna cevap arıyor. bunun da boku çıktığı zaman "en çok beni beğeneceksiniz" diye birbiriyle yarışan bir topluluk oluşuyor haliyle.

dünya da bu yüzden böyle zaten.

Instagram kötüdür, Facebook iyidir, Google böyledir demiyorum, diyemem de zaten. Her şeyin ölçülü olması gerektiğini düşünüyorum çünkü hayatı burada "izleyerek" ve "aşağı yukarı kaydırarak" geçen insanlar var. Bence bu sağlıklı bir yaşam tarzı değil. Başkasının hayatını takip ederek geçen bir yaşam olabilir mi lan, seninki boşa gitmiyo mu o zaman?

@sayns da yazmış, buralarda yoksan gerçek hayatta da "yoksun", o yüzden mecburen en az bir yere üye olmak zorundasın çünkü arkadaşların orada. Facebook'u kapatmıyorum ben o yüzden.

Hoş ben niye endişeleniyorsam, ben zaten yazılım geliştiriciyim.

hayirsiz

hayatta olduğunu göstermek için. ciddiyim.

sayns
1

mobil görünümden çık