Merhaba, bu konuyla ilgili bir ödev hazırlamam gerek, neler yazabilirim? arap baharı ve suriyedeki iç savaş ışid'in çıkışına hangi yollardan zemin hazırlamıs olabilir? otorite bosluğu dısında neler diyebilirim? Çok teşekkürler




 

Solun baş gösterdiği yerde; uluslararası sistem ve içteki 'gerici' ittifak bir anda el birliğiyle karşı saldırıya geçiyor. Böylelikle sola karşı geliştirilen gericilik bir anda tek çare oluyor. Özgürlükçü sanılan (neo) liberaller de bir anda doğan kötülüğe şaşkın şaşkın bakıyorlar. Halbuki radikalizmi sağa çekince elde bu oluyor. Tarihsel örnekler: alman spartakist ve sonra sosyal demokrat hareketinin çöküşü nazileri; iran'da şahı deviren ittifakın bastırılıp mollaların doğurulması ve en son olarak da arap baharı sonrası özgürlük/çoğulculuk sözlerinin kesilip radikal islamın yükseltilmesi.

Ya marksist kavramları pek sevmem, elimden geldiğince onun dışında açıklamaya çalıştım ama bu olay marksist kavramlarla oldukça güzel açıklanabilir (burjuvazinin, kendi yıkılışını önlemek adına, iktidarını gerici ve paramiliter kuvvetlere emanet etmesi; bonarpartizm ve kontrgerilla tartışmaları).

protector

@burya; marksizmden devam edersek, burjuvazi ulusallığının yanı sıra uluslararası bir ittifaka da işaret ediyor. İlk cümlenin başındaki 'uluslararası sistem' sözcüğünü, suriye burjuvazisi yanlış anlaşılmasına karşı yerleştirmiştim.

protector

abilerim ablalarım daha basit bilal'e anlatır gibi anlatabilir misiniz :(

lampetia

Irakta ezilen sünniler

Sii baskıcı yönetimler irak ve suriyede

Saddam 'ın eski ordu komutanları iside katıldı

Yükselen selefi akımlar

intern in the house
1

mobil görünümden çık