günaydınlar,

iki sorum var.

sabah uyanmak gibi bir problemim tam anlamıyla yoksa da, yataktan çıkmak için inanılmaz bir enerji harcıyorum. yatak çok büyük bir mıknatısmış ve ondan kopmak için gün boyunca kullanacağım enerjinin yarısını ona vermek gerekiyormuş gibi oluyor. nasıl yataktan çıkabilirim?

erken yatıp erken kalkmaya çalışıyorum. gün içinde işim yoksa (işsizim, iş arıyorum) çoğu kez kalktıktan, duşa girip kahvaltı ettikten sonra uyukluyorum. kahvaltıda uyuyakaldığım da oluyor. pencereyi açmak, soğuk havayla yüzleşmek, sabah jimnastiği yapmak gibi aktiviteler uykumu açıyor ancak ardından, özellikle bu saattlerde tekrar bir uyku hücum ediyor. nasıl gerçekten bertaraf edebilirim?

uykum çok hafiftir. şimdi eskisi kadar değilsem de, eskiden telefonun ekran ışığı beni uyandırabiliyordu.uyandığım gibi de beyin fonksiyonlarım işliyor. sorun uyanmak ya da ayılmak değil, yataktan çıkmak ya da kendimi aysam bile 9 - 11 arası tekrar uyku gelmesi.

 

soruna hiç cevap değil ama hazır işsizken iyice uyuyup dinlensen mi acaba :')

freya

hayyam'ın şu sözünü severim,
uyan, uyumak için sonsuzluk var önümüzde.

ayrıca tarihe yön vermiş ya da vermemiş ancak önemli işler yapmış ve kendini gerçekleştirme konusunda bir tane bile olsa adım atmış tüm insanlar erken kalkıyorlar.

haklısın, uyuyup dinlensem iyi olur ancak uyku uykunun mayasıdır. zaten işsizim bir de öbür türlü iyice depresif olurum :')

dahinnotha

kesinlikle haklısın, ama iki iş arasında ara verebildiğimiz çok nadir, ve iş hayatı çoğulukla çok yoğun ve yorucu. vücudu da aralarda en iyi şekilde dinlendirmek gerek gibi geliyor bana. yoksa tabii, erken kalkmak hayatı maksimumda yaşamak falan bunlar aşırı mantıklı.

freya

ben de benzer sebepten doktora gitmistim. kan tahlili yapti, bakti etti bi sey yok. sonra boyle hissettigin gunlerde kompleks B vitamini (yani tum B'leri barindiran) alabilirsin dedi.benim isime yaradi ama bi sure kullandim her gun almasam da.. belki senin de isine yarar.

superfluid

öğle uykusu aslında normal bir ihtiyaç. 30-45 dk lık bir öğle uykusu ve 3-4 saatlik gece uykusu hem zihnen hem de bedenen dinç olmayı sağlıyor. sabah uyanınca yataktan kalkmak yerine esneme hareketleri yapın. sabah kahvaltısında ceviz, baden, fındık ve biraz kuru/yaş meyve tüketmek, şekerli şeylerden kaçınmak da işe yarıyor.

madarch

uyku düzenleyen programlardan kullan (sleep as android, sleepbot, vb.) kalkınca filtre kahve iç, yatma ve kalkma saatlerini düzenle (her gün aynı saat)

eksi sozluk e bir daha geldim
1

mobil görünümden çık