Yeni aldığım dell marka diz üstü bilgisayarımı kesinlikle rahat kullanamıyorum. Bir excel dosyasını açması için bile bekliyorum 1 dk kadar, bazen daha uzun. sürekli kitleniyor, u torrent yüzündendir diyerek programı kaldırdım ama fazla fark etmedi. Mevcut antivirüsü kaldırdım. Kaspersky deneme sürümü indirdim 3 tane virüs buldu sildim onları.

Sizce başka ne yapabilirim şu an hala yavaş, bu deneme sürümlerine güvenebilir miyim?

Yeterli koruma sağlıyorlar mı ve bütün virüsleri buluyorlar mı?

Tavsiye edebileceğiniz antivirüs markası hangisi?

Saatlerce uğraştığım dosyaların kapanıp, kitlenmesinden kafayı yedim gördüğünüz gibi bir satırlık soruyu iki paragrafta sormayı başarmışım. Teşekkürler...

 

sistem ide üzerinden mi çalışıyor, ahci üzerinden mi?

cetoxim

cetoxim bahsettiğin kavramları anlamadım, bilmiyorum açıkçası.

strangerinhere

başlat cubuğuna sağ tıklayıp, görev yöneticisine tıkladıktan sonra bellek kısmından en cok hangi programların belleği kullandığına bakıp o programlar cok gerekli değilse kaldırabilirsiniz ama buda size cok care olmayabilir zira piyasadaki dizüstü bilgisayarların hard diskleri cok kaliteli olmadığı için bu tür gecikme ve donma problemleri çıkartıyorlar, benim dizüstü bilgisardımda da aynı tür gecikme donma takılma problemleri vardı ve kafayı yemek üzereydim, sorunu kökten çözüp mevcut hardiskimi, ssd hardisk alıp değiştirdim format atıp tekrar kurulum yaptım ve şuan gözle görülür hızlanma mevcut.

Bysb

ben olsam şöyle yapardım (windwos olduğunu varsayıyorum);
önce yedek alırdım. sonrasında cihazı restore eder fabrikadan çıktığı hale getirirdim. cihaz açılınca internete bağlamadan ne kadar bloatware, tırıvırı virüs programı, yok efendim dell'e özgü screen saver vs. ne varsa kaldırır mümkün olduğu kadar stok windows'a döndürürdüm. virüs programına falan da gerek yok açıkçası. her şeye yes yes deyip kurmuyorsanız bir şey olmaz :)

orient blue
1

mobil görünümden çık