selamlar,

birkaç sorum olacak, yakın zamanda bir karar vermem gerekiyor ve bu konuda gerçekten çok cahilim.

1) şeffaf çıktı alınabiliyor mu?
2) 3D model yaptırmak istesek onu da modelleyebiliyorlar mı? ya da bir cismi 3D taratıp üstünde oynama yapabiliyorlar mı bazı yerlerinin şeklini değiştirmek veya kısaltmak gibi? ya da bunu yapabilecek başka yerler var mı? (tercihan Kadıköy)
3) fiyat neye göre belirleniyor? boyut? renk? farklı renkler içermesi? şeklin komplikeliği?
4) sağlamlığı hammaddeyle direkt alakalıdır muhakkak. ama mesela çok kırılgan maddelerle de basılıyor olabilir mi ucuza kaçmak için?
5) kadıköy'de f/p oranı yüksek, önerebileceğiniz bir 3D baskı merkezi var mı?

şimdiden çok teşekkürler, süper pazartesiler!

 

şeffaf çıktı reçine yazıcı ile mümkün, türkiye'de ne kadar yaygın bilmiyorum.

sağlamlık filament ile alakalı isterseniz esnek baskı dahi alırsınız genelde kullanılan abs filament düzgün modellendiyse epey sağlam olur.

tarama mevzusu henüz çok güvenilir değil elbette götü boklu Kinect kamerası ile dahi 3d tarama yapılabiliniyor ama günlük hayatta hizmet olarak yapan var mıdır hiç emin değilim.

hedep

Fiyat kullanılan hammadde ve baskı süresine göre belirleniyor.

zombi

Merhabalar,

1- Teknik olarak beklediğiniz şeffaf prototip çıktı alamıyorsunuz. Çıktı aldıktan sonra bir yığın ardıl işlem yapmanız gerekmekte. Profesyonel bir hizmet almanızı öneririm.

2- 3D çıktı hizmeti veren firmalara sorun. Muhtemelen yaparlar. Yoksa da internet üzerinde armut ya da idemama gibi sitelerden tasarımcı kiralayabilirsiniz. Lakin 3D tarama sonrası nokta bulutu düzenleme işlemi uzmanlık gerektiriyor.

3- Çoğunlukla malzeme hacmine göre. Her hizmet bürosunun farklı fiyatları olur. Kullandıkları 3D Printer ve malzemesi de direkt etkiler. 1000TL lik ile 100000TL lik makine arasındaki fark fiyat yansır. Beklenti düzeyiniz önemli.

4- Bir üst maddede biraz değindim. Biz firma olarak 3D Printer ile ömür testine girecek prototipler üretiyoruz. Tabi PLA ya da ABS malzemeden değil.

5- 3DHubs üzerinden listeleme yapabilirsiniz.

i need dolar

facebook'ta şöyle bir grup var, profesyonel hizmet verenler de var burada. sorularınızı orada da yineleyebilirsiniz.
www.facebook.com

dahinnotha
1

mobil görünümden çık