network kuracağım arkadaşla, karşı apartmanda oturuyor. yaklaşk mesafe 600 mt. Aliexpressten 10 dolara bir yagi mi patlatsam 16 dbi lik, yoksa uzun bir omni mi alsam 3 dolara?

ne dersiniz?


 

Büyük ihtimalle ikisi de çalışmayacaktır. 5 GHz'dan çalışan point to point access point'lerden almanız lazım, TP Link'te falan ucuzları var.

roket adam

Neden çalısmayacaktır roket adam?

anonymice

600 metre kolayca halledilecek bir mesafe değil.

omni anten işe yaramaz o mesafeden. yagi alsan da 10 dolarlık anten pek bir şeye yaramaz. senin ubiquiti bullet falan alman lazım bu iş için. paraya kıyıp iyi bi sistem yap yoksa zırt pırt koparsın, hatta alacaklarınla muhtemelen hiç göremeyeceksin o interneti.

calligrapher

Aynen, bütçen kurtarırsa Ubiquiti, Engenius Enstation 5'e falan bakabilirsin. Kurtarmıyorsa TP Link falan da işini görür. 5210G falan vardı eskiden, hala var mı bilmiyorum.

roket adam

abi en son pringles kutusundan anten yapılıyordu, niye karıstırıosunuz ubikuti falan, dusurmeyin aklıma :)

anonymice
1

mobil görünümden çık