Selam duyurumun "it's a boy"ları ve de girl leri;

Amerika da doğum olayını nasıl bilirsiniz, yaşayan gören duyan var mı bununla ilgili? Tam olarak artıları ve eksileri ne olabilir?

Amerika da doğmak ister miydiniz bir de mesela?

Her türlü cevap aile içinde değerlendirmeye alınacaktır :)

 

İmkanın varsa amerikada doğur :) amerikan vatandaşı olsun çocuğun

buffy de vampir sayılır

Amerika'li oldugu icin vergiden de sorumlu oluyor, durup duruken USa'ya vergi borclaniyor. Burada yasayacaksa anlamsiz olabilir.

stavro

Ben detay bilmem vergi falan ama amerikan vatandasi olacak kim istemez ki.

floydian

burda yaşayan abd vatandaşları yani çifte vatandaşsa şayet vergi vermiyo diye biliyorum ben bi hocam böyle, vergi vermiyo hatta gittiğimde memur ne geldin gibisinden bakıyo demişti.

mula

daha var olmayan çocuklarımız için bu tartışmayı yapıyoruz eşimle (bkz: doğmamış çocuğa don biçmek). ben istiyorum o asla olmaz diyor. vergi konusunu bi kenara bırakıp diğer artılarını düşününce bence çok avantajlı. en basitinden en.wikipedia.org

sayns

Sadece dogurtmayin, imkaniniz varsa orda yasayin. Biz kurtulamiyoz buralardan bari imkani olanlar kurtarsin kendini.

unless you gotta better idea

teşekkürler herkese, biz de aynen henüz varolmayan çocuğumuz için düşünüyoruz:) konu açıldı, saatlerdi olurdu olmazdı derken resmen tartışma konusu oldu :D

bir de başka soru: askerlik yapmama adına bir avanta sağlar mı tabii 20 küsur sene sonrası için konuşuyoruz değişir mi durum, değişirse nasıl değişir acaba?

su olsam ates olsam

Arkadaş eşini yurt dışı doğumu kapsayan sağlık sigortası yaptırmıştı vaktinde. Eşi hamile kalınca Amerika'da bulunan abisinin yanına gidip orada doğum yaptı.

Ben olsam bunu yapmazdım. Yapsam orada yaşamak isterdim. Mirasınız çocuğunuzun yanında Amerika'ya kalacak. Bunu unutmayın. Vergi konusunda affetmiyorlar artık.

teknikekip

amerika'da doğum yapmak istemezdim. her ne kadar vize avantajı var gibi görünse de ordaki sağlık sistemini bilmeyene avantaj gibi geliyor. hem anne hem bebek açısından özellikle burada yaşayacaksa riskli bir süreç.

gerçi benim tuzum kuru, eşim ispanyol olduğundan oğlumun doğrudan hakkı var. 150 ülkeye mi ne vize gerekmiyor, geri kalan yerler de havaalanında alabiliyor vizeyi.

askerlik ve eğitim açısından ise başka ülkenin vatandaşı olmak türkiye'de çok ayrıcalıklı. sınavları daha kolay oluyor en basitinden. kontejanda sıkınıtı yaşayan duymadım (ha belki suriyelilerden sonra olabilir, bilemedim şimdi)

bu yüzden burada doğurup başka ülke vatandaşlığını başka bi şekilde alabiliyor mu diye bakardım. benim için sağlık > vize

la noix

Turk vatandasligi da aldiracaksaniz askerlik yapmak zorunda kalir. Cifte vatandaslara o konuda bi fark yok. (O zamana kadar zorunlu askerlikle ilgili her seyin ayni kalacagini varsayarsak) onun disinda illa tr vatandasligi aldiracam derseniz 22 yasindan sonra vatandasliga gecerse askerlik yapmak zorunda kalmaz.

unless you gotta better idea

ben olsam amerikada doğurmam.
eşim bulgaristan vatandaşı olduğu için çocuk da avrupa birliği vatandaşı olucak. bizim için ab vatandaşlığı yeter. ben de sizin yerinizde olsam o kadar uzağa gitmem hemen yakındaki bulgaristanı düşünürüm.
ama askerlik konusunda çifte vatandaş olunca dendiği gibi türkiyede yine de askerlik yapıyor. daha doğrusu iki ülkeden birinde askerlik yapıyor yani diğer vatandaşı olduğu ülkenin askerliği türkiyedekinden daha kısaysa türkiyede de yapmak zorunda.

sta

www.loplopculer.com
www.loplopculer.com

Su ikisini bastan sona okumustum, ben epey bilgilendirici bulmustum. Bir goz atin, artilarini eksilerini kendinize gore degerlendirirsiniz.

biraz daha tanisam seni bu gece

@sta, anne ya da baba bulgar vatandaşı değilse o çocuk nasıl pasaport alacak? amerika'yı bu sebeple düşünüor insanlar.
(bkz: jus soli)

sayns

@sayns doğum belgesiyle?
orda doğunca bulgaristan vatandaşı oluyor işte.

sta

@sta, "Birth within the territory of Bulgaria does not automatically confer citizenship"

doğumla vatandaşlık vermiyor bulgaristan. ebeveynlerden biri bulgar vatandaşı olmalı. değilse 5 yıl ikamet ediyor olmalı, bununla da bitmiyor sonrasında da ikamet şartı isteniyor.

sayns

@sayns bulgaristandan vatandaşlık almak şu aralar kolaylaşmış durumda. mesela ben eşimden dolayı 6 sene sonra vatandaş olucam. normalde 1 senenin yarısından fazlasında orda oturmam lazım oturma izniyle ama şu anda sadece oturum iznini alıyorum senede 1 gün kalmam yetiyor. çocukta da benim bildiğim türkiye vatandaşlığı almadan ordan ilk vatandaşlığını alınca oluyor.

sta

kesinlikle doğur abd de. askerlik 20 seneye kalkar :)

ergenpezeveng

@sta ve diğerleri bildiğim kadarı ile abd dışında o ülkede doğmak ile vatandaş oluyorsun bu sadece abd de var.

abd de doğum yapan arkadaşlarım var çocuğu hem abd hem Türkiye vatandaşı türk vatandaşlığından çıkarsa askerlik yapmaz. Ama vatandaşlıktan çıkmazsa askerlik yapacaktır bugünkü kanunlarca.

düşünme git orada doğur.

basond

ben de amerika'da dogum yapacagim, henuz cocuk yok ama o sekilde planliyoruz. aslinda ben cok taraftari degilim ama esim amerika master yapmis, cocugumuz daha kolay yapabilsin, istediginde gidebilsin, daha geniz imkanlari olsun, seyahat ozgurlugu olsun diye o sekilde yapacagiz.

alis su hallerime
1

mobil görünümden çık