Bir web sitem için böyle bir ihtiyaç var. Ancak satın almayı düşündüğüm hostingde 24 tl'ye satılırken, sonraki adımlarda 30 tl kurulum, 36 tl de özel ip adresi için istemekte. Yani totalde 90 tl'ye patlayacak bir seneliği.

Bunların SSL'nin yanında alınması zorunlu mudur? Daha uygun şekillerde SSL sertifikası bulabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum.


 

İp genellikle gereklidir. Kurulum parası ise saçma. 2 dk lık iş ssl kurmak. Ama Hosting kullandığın firmanın yapısına bağlı olduğun için başka şansın yok.

hububrad

Teşekkürler. Peki tüm bu hizmetleri daha uygun ve kaliteli bir şekilde veren firma öneriniz var mıdır? 24 tl neyse de, diğerleri çok oturdu içime.

sevgikusunkanadinda

Aslında çok pahalı değil. Ssl sertifikasının ucuzlari 15 dolar falan zaten. İp fiyatı da firmaya göre değişiyor ama 10 dolar olsun diyelim. 70 lira falan yapar. Ama kurulum parası adı altında ücret istemelerine ayar oldum. :)

hububrad

O zaman ip'yi de firmadan alıp, kurulumu kendim yapmayı deneyeyim. Ama yine de neredeyse hosting kadar SSL parası ödeyeceğiz :) teşekkür ederim yardım için.

sevgikusunkanadinda
1

mobil görünümden çık