evden kaçmaya meyillenmesi sebebiyle 7 aylık kedime dün ilk defa tasma ve isimlik taktık. ilk önce yalnız tasmayı taktık çok tepki vermeyince isimliği iliştirdik. daha önceden hiç tasma takmak istemedim çünkü rahatsız olurmuş gibi bir önyargım vardı fakat kızgınlık dönemine girmesi sebebiyle evden kaçmaya fırsat kollamaya başladı, evin kapısını açtığımız gibi fırlıyor apartmanın içine. apartman kapısı da genelde açık olduğu için iner caddeye çıkar kaybolur diye korkuyorum. isimlikteki telefonu arayan olur da bulma ihtimalimiz olur diye düşündüm kaçsa bile.

tasmaya çok tepki vermedi çıngırağını da çıkardım zaten onu da bizi de rahatsız eder diye ancak isimliğe sinir oldu. sürekli ısırmaya uğraşıyor, pati atıyor, bir iki defa ısırmaya çalışırken dişlerinin arasına sıkıştırdı. daha küçük bir halkayla taktık ağzına sokamasın diye ama halinden hiç memnun değil sürekli çıkartmaya uğraşıyor. diğer türlü de evden kaçar kaybolur korkusuyla kediyi yakalamadan kapı açamaz olduk.

vakit geçtikçe alışır mı yoksa bu kadar sinir olduysa böyle mi gider? takmaya devam etmeli miyim sizce? halini gördükçe de vicdan azabı çekiyorum. sizin kedileriniz ne kadar zamanda alıştı?

 

2 kedimin ikisi de alışmadı. Belki çok küçükken takmak lazımdı ama ben de denerken ağzının ortasına sıkıştırdığını görünce vazgeçmiştim.

whoosie

benim kedim alışmıştı. hatta çıkarmaya çalışırken takmaya çalışırken ki verdiği tepkinin aynısını verdi. çıkarmamı istemedi yani

ser-ra

yabancı bir sitede görmüştüm. kedinin tasmasına isim tel no işliyorlar.

kedinizi kısırlaştırın. sokağa çıkıp eve döndüğünde hamile olabilir ya da birden çok kediyi hamile bırakabilir.

madarch
1

mobil görünümden çık