selamlar,

var mı böyle yakında, mümkünse toplu taşımayla falan gidilebilecek bir yer?

aradığımız özellikler, ışığın çok az olması, şehir ışıkları vs mümkünse hiç olmasın ya da çok az olsun. arazi de güzel olursa (landscape fotoğraf için elverişli) süper olur.

 

ciddi misin yav? yok ki öyle bir yer. yakın ne kadar yakın? onu tanımla tabii önce ama ben edirneye, boluya kadar görmedim öyle yerler. şu sıra şehir içinde iyi, biz arada bakıyoruz çıplak gözle duruma, yüksek basınç buralar, hava berrak, ama ışık kirliliğini atlatmak zor.

kargn

rumelifeneri, demirciköy tarafları uygundur sanırım. sarıyer'den veya hacıosman metro çıkışından otobüs ve minibüsler var.

peggy

istanbul'un en yüksek noktası, aynı zamanda devlet ormanı olan aydos tepesi'dir.. etrafı tamamen şehirle çevrili olmasına karşın yüksekliği sebebiyle bu ışıklardan en az etkileneceğiniz yerlerden biri olabilir.. daha uzaklara, belki kuzeye doğru gidilebilir şehir ışıklarının etkisinden kurtulmak için ama hem şehre yakın, hem yüksek hem de izole bir orman olması sebebiyle "aydos" mantıklı bir seçenek..

son günlerde hava pek temiz değil ama, genellikle oldukça bulutlu, açık olduğu zamanlarda da puslu.. havanın berraklaşmasını beklerseniz daha iyi olur.. bunu da gözden kaçırmayın..

sahlanankoc
1

mobil görünümden çık