araştırma görevlisi kadroları açmışlar da, başvurmak istiyorum. ama yeri konusunda çekincelerim var. 6 senedir istanbul'da yaşıyorum, 4 senedir kadıköy'de. sakinlik arayışım var ama bu okula yakın ilçelerde kalırsam çok mu sıkılırım? şu an asistanlar, öğretim görevlileri nerelerde ikamet ediyorlar?

ufak araba alıp izmir'den gidip gelmek çok mu yorar? ya da yine ufak bir arabayla sosyal/kültürel ihtiyaçları karşılamak için arada izmir'e gidilse nasıl olur? öyle gece hayatına düşkün insan değilim, ama arada bir yerde oturup kahve/bira içmek, tiyatroya ve sinemaya gitmek, kitapçıda vakit geçirmek isterim.

hemen oldu diye bir şey yok tabii, duruma ve düşüncelerime göre hiç başvurmayabilirim. ama akademisyenlik uzun zamandır kafamda var, yüksek lisansım bu sene bitiyor, doktora yapmak istiyorum. izmir hep çekici gelmiştir, ailem de ege bölgesinde.

 

Uzak bir noktada. Fakat personel servisleri vardı bildiğim kadarıyla. Kampüse ve şehir merkezine yakın noktalar; Narlıdere, Üçkuyular. Deniz havası solumak isterseniz Urla, Çeşmealtı taraflarına bakabilirsiniz.

teknikekip

teknikekip'e ilaveten;
Urla kültürel yönden oldukça iyi gelişmeler olan bir ilçe. Hali hazırda kahve/bira içmek gibi gereksinimlere cevap verebilir durumda. Kendi kültürel yapınıza denk arkadaşlıklar edinebileceğiniz potansiyele şimdiden sahip, daha da gelişiyor.
sinema, tiyatro vb için izmir'e ulaşım çok zor değil ufak araba olabilir, toplu taşımayla bile olabilir.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

Sırf yeri ve ulaşım güçlüğü sebebiyle orada yüksek lisansımı bırakmışlığım var ama arabayla çözülmeyecek sorun değil. Üçkuyular civarında otursan yarım saate kampüste olursun.

devilred

Akademisyenlerin ciddi bir kısmı Urla, Gülbahçe civarlarında oturuyorlar. Yani sırf sakinlik için burayı tercih edenler de var. Arabanız varsa şehre de otobandan rahatlıkla gidip gelebilirsiniz.

Tam tersi de olabilir, Yalı, Üçkuyular, Güzelbahçe taraflarında oturup arabanızla gidip gelebilirsiniz. Sabah 8 gibi yola çıkarsınız, akşam da 6 buçuk gibi evde olabilirsiniz. Şehirden de kopmamış olursunuz. Öte yandan İzmir'in her yerine personel servisleri de var. Onları da ücretsiz kullanabilirsiniz.

bazilika
1

mobil görünümden çık