Evet soru saçma gelebilir ama geçen bir filmde izledim merak ettim

misal çok kar yağdı çığ düştü falan. arabada bir gece geçirmek zorunda kaldık. klimayı falanda köklüyoruz tabi. bu durumda ne tür aksaklık olabilir. akü ne kadar dayanır? motorda sıkıntı olur mu?


 

geceyi cikarirsin da sonra nasil cikacaksin... motor calistikca aku bitmez. onemli olan depoda yakitin olmasi.

bohr atom modeli

Yakıt
Yakıt
Yakıt

Frederick Co

araba kapalı ve iç alanı küçük.. dolayısıyla klimayı sürekli kullanmadan, saat başı on dakika açarak geceyi çıkarabilirsin. yakıt tasarrufu yapmış olursun böylece.

ama arabanın etrafı tamamen karla kaplıyken klima çalışır mı? asıl sorun burada başlar bence.

buffy de vampir sayılır

yoğun kar kütlesinin altında araba sıkışacağı için ve egzoz kardan dolayı tıkanacağı için motorun çalışabileceğini zannetmiyorum. en mantıklısı kendi çabalarınla çıkmaya çalışmak bence.

yamuklu sucurta

Araba eski tip bir arabaysa iş zor. Ama yeni ve jip tipi yüksek arabaysa daha bir yalıtımlı olur. 1 saat aralıkla 25 dk kalorifer çalışsa yeter. Gece çıkar her türlü.

Cruyff

Rolante de 3 gün çalışır bir depo mazotla akü bitmez fakat sen o kadar dayanamazsin

steward

kışın klima çalıştırılmaz hocam. motorun sıcaklığı ile kalorifer çalıştırılır. akü'ye bir şey olmaz, yeter ki yakıt yetsin. bence rolanti devirde yeter de.

himmet dayi

Arabanin calismaya devam edecegini ve yakitin sonsuz olduğunu varsayarsak surekli yuksek devirde calistirip motorun sicakligiyla etrafindaki karlarin erimesini saglayabiliriz.

Uçuk oldu tabi :)

vatkavisne

Yol üzerindeysen hiçbir ihbar vs. olmasa da kar temizleme aracı yolu açmaya geldiğinde bulunursun. Belirli aralıklarla arabayı rölantide çalıştırıp motor sıcaklığı ile ısınma konusuna değinilmiş zaten. Klimayı "köklemek" gibi olaylara hiç gerek yok.

Önemli olan kısıtlı miktardaki oksijen konusu. Onu da tasarruflu kullanmak ve sakin olmak lazım. Yakıttan önce biter çünkü.

Araçtan çıkıp en yakın yerleşkeye gitmeye çalışırken donarak ölme ihtimalin, arabada ölme ihtimalinden epeyce yüksek.

Arabayı çalıştırıp, ısısıyla ısınırken uyumak en iyi oksijen tasarufu olacaktır sanırım. Tabii araç içinde ısı düşerse o uykudan uyanamama ihtimalin var. Yoksa co2 zehirlenmesi co'nunkine benzemez. Uykuda öldürmez. E hava miktarı da tükenince -ki hayvan gibi şey etmediysen sabah olmuştur- arabadan çıkıp karı temizleme ve gitme, yeterince temizleyemediysen içindeki havası temizlenince geçip bekleme ya da en yakın yerleşim birimine (yönünden eminsen) gitme tercihlerini değerlendirebilirsin. Tabii bunların hiçbiri gece vakti değil. Hepsi gündüz.

Diğer gerekli detayları arkadaşlar vermiş.

nawar

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. bitanesiniz =)

Wolfware
1

mobil görünümden çık