fantaaaazi (fantastik edebiyat, yoksa ayipli seyler degil!), bilim kurgu, polisiye.
edit: fularini kapan gelmis, herkes akademisyen sevdigimin yerinde :D
ek: manga ve cizgi romanlar sayilmaz sanirim ama onlar da harika :3
cinema akımları, sosyoloji akımları. akımlı marxlı eisensteinlı şopenaurlu şeyler. roman olursa da garcia marquez.
en çok politik. biraz tarih romanları, biraz da klasikler.
epeydiiir roman okumuyordum geçen gün romanlara başladım.
ilk marc levy okudum, bu gün mavisel yener okuycam. arada yine yakın tarih filan olur belki.
geçengünden önce antropoloji, tarih, eğitim gibi konularda araştırmalı incelemeli türler okuyordum.
şiir de okurum.
şu "psikolojik" nedir bir türlü çözemedim ben. bunu okuyan kitleyi de tanımlamakta güçlük çekiyorum.
tür dediğin roman olur, öykü olur, deneme olur, inceleme olur, kuramsal kitap olur. edebiyat akımı desen popüler edebiyat var, çağdaş dünya edebiyatı var, klasikler var, modernist eserler var, postmodern romanlar var, büyülü gerçekçilik var, fantastik edebiyat var, bilimkurgu var.
psikolojik ne???
kendi ülkesinde, kendi kitabını bastıramayan, orijinali yayımlanmamış fakat türkçe çevirisi olan, yani kısaca başarısız, sıçmıklarını üçüncü dünya ülkelerine kakalayan (kakalayabilen) adam fawer kitapları tarzı şeyler mi?
"Kitap rüzgâr olmalı, perdeyi kaldırmalıdır,
kitap, kanber tayı olmalı Şah İsmail'in
seni sırtına alıp
devlerin üstüne saldırmalıdır. "
Ben de sadece akademicx teletext kitabi okuyorum. Roman okuyanlara kicimla gulerim hehehehee.
Internette hic tanimadigi insanlara tespit kasanlarin sorunlarina yonelik psikolojik analiz kitaplari okuyorum
laf sokmuş ve gerçekten mizah anlayışı olan insanlara sinirlenip misilleme yapmaya çalışan insanların postmodern toplumdaki varoluş çabalarını anlatan neo noir hypertesbit türündeki romanları tek geçerim.
kitap okumuyorum doğru düzgün ne zamandır ama fantastik, bilimkurgu, YA, bazen popüler bilim. şimdi yavaş yavaş discworld serisini okuyorum misal.
@flueur du mal, alakası yok. o dediğin roman kategorisinde olur.
bu kitap yeni çevrildi ve çok satanlarda, psikoloji olarak listeleniyo mesela, www.idefix.com
ben en çok roman okuyorum. romanın da türlü türlü alt başlıkları var da genelliyim böyle. psikoloji, siyaset, tarih ve biyografi de alıyorum ama hep bekliyor. en çok klasikleri seviyorum, onlar da arka arkaya okunmuyor.
(bkz: kitap okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum)
sdafghjgfdsa şaka lan şaka benim konsantrasyonum dağıldığı için şeyapamıyorum ben. konsantreyi nasıl toplarım diye kitap okuyasım var ama bu durumda ortaya çıkacak paradoksla nasıl baş edeceğimi bilemiyorum.
help mi ! :/
Çok kitap okumam. Hatta az okurum aslında. Kitap formu çok sarmıyor beni. Kindle falan edindim ama çok sarmadı yine de, ders kitaplarını atıyorum kindle'a.
Araştırma ağırlıklı. Bir olayı falan anlatan böyle romandır fantezidir okuyamıyorum. Hani araştırmayı sevdiğim için değil, bunları okuyamadığım için. Canım sıkılıyor devam edemiyorum kopuyor gidiyor hikaye.
Tarih de azımsanamaz gerçi. Ama onu da bıraktım çünkü Türkçe düzgün tarih kitapları bulamıyorum. Hemen saldırmayın, benim cehaletim de olabilir. İngilizcem de öyle oturup sular seller gibi okuyacak kadar iyi değil, 2 kitap okuyabildim sadece.
@kuul, help yu :)
romanlar çabuk okunuyor.
marc levy - birbirimize söyleyemediğimiz onca şey güzeldi mesela. toplamda 5-6 saat sürmedi okumam. hikaye, kurgu iyiydi. sürükleyici olursa dikkat dağılmıyor. ben de kafam boşalsın diye romanlara başladım.
orhan gökdemirin ucube'sine başlamıştım, baktım referenslar çok, kafam da yorgun şu sıralar, hiç kaldırmayacak, romanlara başladım.
Fantastik, Korku, Gotik türde romanlar
Marvel-DC çizgi romanları
Sinema kitapları
klasik ağırlıklı olmak üzere nefis roman okurum. bir şey hakkında bilgi almak istiyorsam onunla ilgili kitap almıyorum genelde, internetteki kaynakları sömürüyorum. o yüzden roman harici pek az kitap okurum. mao zedong yoldaşımla ilgili iki ciltlik 1200 küsür sayfa bir kitap vardı mesela devrimi anlatan, çok istedim onu almayı ama birinci cildini bulsan ikincisini bulamıyorsun falan, uğraş dur. açtım ingiliççe wiki'yi canım sıkıldıkça açıp açıp okudum. ne kitap alıcam onun için.
tarihi olayları roman şeklinde akıcı şekilde anlatanları.
Akıcı şaşırtıcı, boğazıma kadar beni hikayenin için alan, biraz nostaljik, biraz hüzünlü, kafamın içinde güzel tatlar bırakan romanları okumayı seviyorum. Günümzde değil de, eski zamanda geçenler daha çok hoşuma gider.
(bkz: manzaranın güzelliği hüznünde yatar )
Bilim, arastirma, deneme, inceleme. Roman okumam.
çağdaş dünya edebiyatı ve klasikler, türklerde de postmodern takılmış abileri okurum