efendim şimdi hayatında ilk defa calculus alan ve ispat gören bi genç insan için, calculus hocamız tam bir felaket. kendi kendine anlatıyor -canım benim (grrr!)- biz çeksek gitsek blok halinde devam eder, öyle hissediyorum.

iş başa düştü, nasıl çalışılır bu derse? bir adet calculus kitabı aldım (anton, bivene, davis). ama nasıl bir yol izlemek gerek onu bilmiyorum. az çok kafam basar matematiğe, ama hayatımda ispat yapmadım ben! limit (türev integral diye devam edecek) görüyoruz, bildiğimiz şeyler esasen; fekat ispatla anam deseler (ki vizede babalar gibi diyecekler, biliyorum.) hönk diyeceğim. (çoktan seçmeli sistem ve ördek yaptığı zavallı gençler...)
bir diğer problem de gayet basit görmekteyiz, ancaaak ne yazık ki sınav böyle olmayacak.

boğaziçi'li için geliyor: coşkun'dan almaktayım dersi.(olcay coşkun) ama tanbay da uyuyor saat olarak. yoklama da alınmıyor, acaba gidip tanbay'a mı girsem, endüstrici arkadaşlarım sevmiş kendisini (betül tanbay). aklım başıma add drop döneminden sonra geldi maalesef. bileydim ondan isterdim.


nası çalışcam lan ben? salak oldum resmen! bi yol yordam söyleyin reca ediyorum! işletmeciyim, bunun math 102 si var daha!
sınavları nasıl olur? siz bir küçücük çömeziken ne yapmıştınız?

 

tabii ki diğer hocaya girebilirsin. kitle dersleri için sınav da ortak oluyor. hangi hocaya gittiğin farketmez, saatlerin uysun yeter.

nasıl çalışıcaksın anlatayım.

ideal öğrenci isen:

önce hocayı dinleyeceksin. hocanın anlatmak istediğini derste kapacaksın. sonra kitabını açıcaksın konulara çalışıcaksın örnek çözümleri inceleyeceksin. her chapter dan assign edilen 15-20 soruyu çözeceksin. PS lere katılacaksın. soruların çözümünü göreceksin. office saatlerine gidip çözemediğin soruları çözdüreceksin. ondan sonra durak copyden MATH101 archive adlı fotokopiyi alacaksın. onun da hepsini çözeceksin. sınava gireceksin.

klasik öğrenciysen

derslere gideceksin. hocanın anlattıklarını muhtemelen anlamayacaksın. sorun değil. iyi not tutan bir arkadaşını bulup defterinin fotokopisini çektireceksin. çünkü senin notların eksiktir ya da birkaç derse gitmemişsinidr. deftere çalışacaksın. kitaptan çözümlü soruları inceleyip, yine durak copyden aldığın arşivi çözüceksin.

eyke

Ne yap ne et o matematik derslerini ilk aldığında vermeye bak sonra kafana çok vurursun. Bırakayım sonra alayım falan deme biraz çalış bişeler yap hiç değilse dd'yle falan geç, kurtul. Bir dahaki dönem ortaçgil verir falan sonra kalırsın yaz okullarına bide 102'si var uğraş dur bi sürü iş.

Betül Tanbay iyi anlatır, çok zor sormaz yani kısacası iyi bir hocadır. Coşkun'la birlikte verseler bile ortak sınav vs. olacak ve notlama da ortak yapılacak o yüzden telaş etmeye gerek yok gidip Betül Tanbay'ın derslerine gir ama önemli olan kendi çalışman. Eğer hocadan dinleyeyim ben bunu anlayayım yeter falan dersen kalırsın ortada. Kitaptaki soruların sadece söylenenlerini değil hepsini çözmeye çalış. Eğer saçma sapan, gereksiz sorular dışında sınavda hocanın çözdüklerine benzeyen yani sınavda çıkması muhtemel soruları çözebiliyorsan, sorun yok demektir. Dersi geçmek de sorun olmaz büyük ihtimal hatta iyi bir notla geçersin.

Registration'dan eski senelerde Betül Tanbay'ın math101 verdiği sene var mı diye bak, sonra arşivden o senenin sorularına bakıp nasıl sorduğunu görürsün ki zaten Ortaçgil'in soruları dışında genel olarak hocaların tarzları birbirine benzer. Eğer arşivde bu ne yaw hiçbirini çözemiyorum dersen Ortaçgil'in senesine denk gelmişsindir başka bir sayfayı çöz, öyle de Ortaçgil mağduruyum, gıcık oluyorum=).

Başka sorduğun bişe yoktu herhalde. Gerekirse ekleme yaparız, sor tekrar. Hayde kolay gelsin...

insantaklidiyapanmaymun

durak copy den arsivlerini al. sinavdan uc gun once ezberle. ba garantili :)

crucio

arşivleri çözmeye çalış. çözemediklerinin çözümüne bak. anlayamadıklarını arkadaşlarına sor. bunu son 3 sene için yap. yeterli. ders-hoca-kitap gerekmiyor. tabi bu maksimum bb için, daha üstü değil.

dark horse
1

mobil görünümden çık