uzun sürede geliyor. tam olarak ne zaman geleceini bilmediğim için evde olmam münkün değil. bulamazlarsa kapıya bırakıyorlar mı nasıl oluyor kargo süreci?

teşekkürler


 

kod vermiyolar mi sana ordan takip edecen iste

valkin rockefeller

ilk defa alış-veriş yaptım da buradan. bazen gelmeyebiliyor falan deyince daha ilkel yöntemlerle gönderim yapılıyor sanmıştım. kod veriyorlarsa süper. daha yeni sipariş verdim, provizyon aşamasında :)

sırtçantalı

Türkiye'de PTT kargo devralıyor. Onlar seni evde bulamazlarsa ne yapıyorlar bilmiyorum. Ben bizim buradaki kargocu abiye 10 lira bahşiş verdim, dedim beni evde bulamazsan aşağıdaki dükkana bırak. Toplam 40+ parça paket geldi bana, şimdiye kadar teslim edilmeyen olmadı. Bazıları elden bazıları dükkandan teslim olmuş oldu.

Her zaman kod vermiyorlar, bin tane farklı kargo şirketi var. Ama çoğu zaman kod oluyor, onları da ilginç şekilde ptt'nin sitesinden takip edebiliyorsun. Ama tam teslimat gününü bilemiyorsun, diğer kargolar gibi her hareketi yazmıyor. Ülkeye girdi falan yazıyor.

harzem

satıcı tarafından size kargo takip numarası verilecektir ilerleyen günlerde site içerisinden. birkaç hafta içinde kargo hareketlerini ptt üzerinden takip edebilirsiniz. geleceği günden bir gün önce filan dağıtıma çıkarıldı diye yazıyor. mesai günü ise ve bir aksilik çıkmazsa bir gün sonra teslim edilmek üzere kapınızda olur kargo. benim başıma hiç gelmedi ama küçük paketleri posta kutusuna bırakıp gidebiliyorlar, komşularımızın paketleri hep kapılarda oluyordu.Benim paketlerimi apartman görevlimizin dairesine bırakıyorlar. Dağıtıcıya göre değişebilir tabi bu durum.

somekind of monster

Evde bulamazlar ise telefonla arayıp ne zaman evde bulunduğunuzu soruyorlar, ona göre tekrar getiriyorlar.

sorumatik

bazı numaralar takip edilmiyor bizim sistemlerle. 1-2 dolarlık şeylere ise takip numarası vermeyebiliyorlar. evde yoksanız kurye telefonla arıyor genelde. ulaşamazsa ve bi şekilde ptt şubesine dönerse, bir süre bekledikten sonra şubeden arıyorlar. 'almıyorsanız geri göndereceğiz' diyorlar. şubeden gidip alabiliyorsunuz. yine de şüphelendiğiniz paket varsa adresinize en yakın ptt şubesine gidip sorabilirsiniz.

icim urperiyor

Bolgendeki ptt dagiticisiyla alakali. Bizimki aramaz mesela kapi girisine atar gider. Allahtan asagidaki dukkan abi duyarli vatandas da kapida gorunce aliyo ariyo kardes kargon geldi sokaga atmislar ben aldim diye.

eksi sozlukte eksiyen adam

Aliexpress'den çok sipariş ettim. Postacının keyfine bağlı olarak olarak üç ihtimal var.
1) Kapıya gelir ve sizi adreste bulur.
2) Kapıya gelir ve sizi bulamaz veya yoğun bir günse hiç gelmeden sisteme geldim diye not düşer. Bu durumda takip numarasından farkedip Ptt'ye gidip paketi almanız lazım. Öyle kağıya kağıt bırakmak, telefon etmek falan yok. Ben rastlamadım.
3) Eğer takip numarası yoksa pakedi bir köşeye atıp getirmeyebilirler. Bu durumda postaneye gidip pakedini arayamıyorsun.

Büdüt: Yukarıdakileri okudum da. Sanırım durumlar muhite göre değişiyor. Ben Karaköyden bahsediyorum.

zombi

benimkileri genelde posta kutusuna bırakıyorlar.

eksi sozluk e bir daha geldim

en iyisi bir arkadasinin vs. is adresini ver veya ptt gorevlisinden bakkala vs birakmasini rica et. genelde ayni kisi dagitiyor zaten. senin durum,unda muhtemelen ptt subeye donecek paket seni bulamazlarsa.

jimicik

Küçük zarfları posta kutusuna bırakırlar. Paket ve koli ise imza karşılığı teslim ederler. Adreste siz değil ailenizden biri varsa ona teslim ederler. Kimseyi bulamamışlarsa muhitinize bakan ptt şubesine bırakırlar. Sizin -yanlış hatırlamıyorsam- 10 gün içinde gidip almanız gerekir. Normalde olan ve olması gereken budur.

Benim paketler işyerime geliyor. Postacının geleceği saatlerde günlerde hep açık olduğu için, geri dönme durumu olmuyor elbette. Ben olmasam bile odama bırakıyor paketi ve cep telefonuma mesaj atıyor haberim olsun diye. Postacı hatunla aram iyi yoksa beni bulamayıp geri de götürebilir.
Buradan önceki adresimdeki postacı idealist bi abiydi mesela, illa bizzat muhataba teslim ederim başkasına imza karşılığı bile olsa veremem diyordu. Ben yoksam geri götürüyordu ama o da allahı var teslim edene kadar iki üç kez geliyordu aynı paket için.

battal gemalmaz

bu aralar 11.11 (11 kasım) tarihinde ne varsa onun telaşı var çin'de. o yüzden yoğunlar.

pokerface
1

mobil görünümden çık