merhaba! soru başlıkta aslında. spesifik olarak: kimyada yüksek lisans yaptım şimdi iş arıyorum. önyazımda satmaya çalışıyorum biraz kendimi, yaptığım işleri falan ama iki yıl aktif olarak labda çalışmayla kendim için ar-ge deneyimim var diyebilir miyim kurumsal bir şirkete başvururken? bana diyemezmişim, dersem direk yalan olurmuş gibi geliyor ama demezsem de direk eleneceğim sanki. internette biraz araştırmaya çalıştım ama tersini sormuş hep insanlar, pek cevap bulamadım. siz ne dersiniz?




 

de.. yanına da lab da çalıştım de şu nun üzerine çalıştı mdiye

güneyli çocuk

@güneyli çocuk

işte öyle bir seçenek yok form dolduruyorsun direk sormuşlar ar-ge deneyiminiz var mı? evet-hayır diye

peki madem

var de. çağırırlarsa mülakata anlatırsın muhabbet sırasında

güneyli çocuk

sayılır tabii. ben benimkinde gerçekten ar-ge yaptım mesela, sen de öyle yaptıysan neden yazmayasın ki?

devilred

kesinlikle var de, çünkü sayılır. millet arge diye stajlarını bile yazıyor, deli misin? ve her neyin varsa anlat, ne yaptıysan, en ince ayrıntısına kadar, çünkü sanayide -eğer karşındaki kişinin lisansüstü deneyimi yoksa- neler yapmış olduğundan ve akademik kariyerin nasıl olduğundan bihaber oluyorlar, mülakatlarla sabittir.

pasp

aklımdaki sorun burada evet demem ama iş deneyimlerimde ar-ge olmamasıydı aslında, tutarsızlık mı olur diye düşündüm. ama var diye işaretledim şimdi, cevaplarınız için çok teşekkür ederim!

peki madem
1

mobil görünümden çık