[q]
(5) 

Vespa Tavsiyesi

aperitivo #1007605
Merhabalar. Vespalara karşı hep bir hayranlık duydum, şimdi de bir tane almak istiyorum. 10bin liraya kadar bütçem var. Sahibinden.com'dan biraz araştırma yaptım, bu aralıkta GT200, ET4 ve LX150'ler var. Daha önce motor/scooter kullanmadım, ilk deneyimim olacak 150cc'lik ile mi başlamalıyım? İzmir'de yaşıyorum ve 4-5 tane vespa kestirdim gözüme sahibinden.com'da. Yakın zamanda gidip bakmayı düşünüyorum ama bir tecrübem olmadığı için nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum. Etrafımda bu işten anlayan birileri de yok, çaresiz kaldım. Mesela bi örnek vereyim 8200kmde 2012 lx 150 i.e. 9000 lira istiyor bunun için. Aksesuarı da yok gibi gözüküyor fotoğraftan, fiyat normal midir? Gidip gördüğüm zaman neyine dikkat etmeliyim vs. bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim.




 

O kadar parayı ikinci el scooter'a gömmeyin. Sıfır Yamaha D'elight bakmanızı öneriyorum. www.yamaha-motor.eu

gonion

genel olarak bu küçük scooterların süspansiyonları sert/yetersiz olur ve çukurlarda bozuk yollarda rahatsızlık verirler. Buna ek olarak vespalar önde de tek amortisörle geliyor. amortisörlerin üzerinde yağ sızıntısı var mı diye bakabilirsin, keçeler meçeler zortlamış olabilir.

edit: gonion yukarıda yamaha deyince benim de gösteresim geldi, ben de 8 yıl bundan kullandım www.yamaha-motor.eu gayet memnundum satana kadar ( tabi o zamanlar ismi cygnus rs idi)

okumayi sevmeyen okur

illa tipi vespa gibi olmasına gerek yok derseniz, muadili çok fazla scooter olarak. suzuki address, pcx 150, yamaha nmax vs.

icim urperiyor

Malesef Vespa'ya inanılmaz takmış durumdayım. Resmen gözüm kör oldu, başka scooterlara bakasım gelmiyor:) Kesinlikle doğrudur, muadili olarak çok daha ucuza motorlar vardır, hatta belki daha bile iyileri o fiyata ama hayalimde hep bi Vespa sahibi olmak var.

aperitivo

dostum tekerleri çok ufak farkedemediğin en ufak tümsekte taşta çukurda kendini havada bulursun. Vespa alacaksan 50 yi geçmeyeceksin ama emin ol bi süre sonra kendini 90 la giderken göreceksin o yüzden bence daha büyük teker çapına sahip scooter lara bak.

ergenpezeveng
1

mobil görünümden çık