Iyı geceler

Benım teknık bır sorunum var cozum uretebılırsenız cok sevınırım. Masa ustu bır bılgısayarım var ve farklı zamanlarda oturdugum oda da topraklı prız olmamasından dolayı farklı 3 HDD'nın de elektronık kartları yandı. Su an elımde yaklasık 1 TB lık 3 Adet yanmıs HDD ıle oturmaktayım. (2 seagate - 1 Samsung) - (Topraklı prız olayını hallettım.) Bu HDDlerın elektronık kartlarını degıstırecegımız bıldıgınız bır yer var mıdır: Bana bır gosterırsenız kendımı ıntıhar etmem :/ Ben Hatay'dayım buralarda bulamadım. Varsa esı dostu olan yonlendırın benı.

Tesekkurler

 

en iyi yol ( tam model adını da yazarak) donanimhaber, shiftdelete gibi yerlerin forumları ilk aklima gelen. yine maliyetli olacak ama o modellere ait kartı yanmamıs hdd'leri satın alman. yine facede ikinci el eşya alım satım gruplarına ilan verebilirsin tamir ya da alım için.

1adam

HDD'lerde donanım şifreleme olayı varsa kart değiştirmek işe yaramıyor. Veri kurtarma merkezleri de oldukça fazla para alıyor ama en azından sonuca ulaştırırlar. İçindeki bilgilerin değerine göre tercihini yap, HDD'lere tornavida bile değdirme. Oldukça hassas oluyorlar.

magaradan yazan dar goruslu adam
1

mobil görünümden çık