Seiko'nun sadece Japonya'da satılan bir modelini almak istiyorum ancak yurtdışından daha önce sipariş vermedim. Saat yaklaşık 400$, gümrükte ekstra bir maliyeti olacak mıdır? Süreç nasıl işler?




 

yurt dışından sipariş edilen 100$ üzerindeki her meta gümrük vergisine tabidir.
o da %20 oranında hesaplanır.
mal gümrüğe geldiğinde size gümrüğe çağırıp vergisini ödemek koşuluyla, metanızı teslim ederler.
satin size kaba maliyeti 480$ olacaktır. kaba diyorum çünkü bu vergi dışından damga vs. vergisi alıyorlar mı emin değilim.

tustin jimberlake

öncelikle site ismi (rakuten-ebay-amazon)
satanın referansları
gönderdiği kargo firması(devlet-özel)(hızlı-yavaş)(takipli-takipsiz)
@tustin jimberlake'nin dediği gibi 80 dolara tekabül eder(%20vergi) value kısmına kargo hariç fiyatı yazılmışsa o parayı işlerler üzerine.

siz ne yapıyorsunuz sizde satıcıya ürünün fiyatını düşük göstermesini istiyorsunuz yoksa paşa paşa %20'yi ödersiniz. ama kutulu falan gelirse üzerindeki model ismini inceleyip piyasadaki fiyatına görede vergi işleyebilir. ama bi nebze riski azaltıyorsunuz. buarada damga vergisi 0,60 kuruş.


edit:kendim içinde bi soru saatin modelini ögrenebilirmiyim. :) bunlar hep merak işte. :D

protrek

oranlar, rakamlar yaklaşık doğru ama artık tahsilat gümrükten olmuyor, malı ptt kapıya getirdiğinde size " bunun 240 lira gümrük vergisi var onu alayım" diyor, siz paranız varsa verip teslim alıyorsunuz, o an üzerinizde yoksa da yakında bir pttye götürüyor postacı, siz de gidip oraya ödeyip teslim alıyorsunuz.

okumayi sevmeyen okur
1

mobil görünümden çık