[q]
(7) 

Beli korumak?

tavish11 #1005903
Part-time çalışıyorum. Bazen ağır ürünleri kaldırıp indirmemiz gerekebiliyor. Bir şey kaldırabileceğim zaman dizlerimi kırarak kaldırmaya dikkat ediyorum.

Belimin zarar görmesini engellemek için başka nelere dikkat etmeliyim?

Teşekkürler.

 

kaldıracağın zaman belini kilitle, yani beldeki kaslarını kasarak yüklen.

cekilmis gayfe

soylediginin disinda bir sey yok. beline kemer takip destekleyebilirsin de, bu seni sinirlarini zorlamaya iter. o yuzden onermem.

dizlerini kirarsin, eyvallah da, dikkat etmen gereken bir diger sey omurgan yere tam olarak dik olsun, one az dahi olsa egilme.

egona yenik dusme, kaldiramayacagini dusundugun seyi de kaldirma, sagligini bozmani dert etmeyip seni kovacaklarsa da birak kovsunlar. oyle uc bes gun agriyip gecmez bu meret, bel onemli.

benim bir arkadas aynisini yapti, fit'in onde gideniydi, simdi spor falan yapamiyor. kste biriyle birlikte bir sey kaldiracakmis, eleman butun agirligi buna kitlemis. "o an belimden bi ses geldi" diye anlatiyor.

whoami

Bel kası çalış.

dunyatuhaf

ağır yük kaldırma ve indirme ömür boyu sıkıntısını çekersin

cevizlikarpuz

patrona linkteki istifleme makinalarından birini aldırmaya çalışın. çok pahalı değil. patron almazsa 3-5 kişi kendi aranızda para toplayıp alın. sağlık her şeyden önemli.
www.netlift.com.tr
www.sahibinden.com

merhum

Kemer ya da benzeri olan beli bir iki kere saran kumaş,bez gibi (eni geniş ) uygun bir şey kullan. ayrıca bel kasını çaliştiran hareketleri yapman iyi olur.

1adam

Akşam eve gidince kalça ve hamstring kaslarını esnet.

arnold schwarzeneger
1

mobil görünümden çık