(7) 

YouTube kanalımın ilk videosu ne olmalı?

sekizdokuzon #1583902 
Selamlar;

Kendi imkanlarımla evde yaz boyunca günde üç kez 3-4 dakikalık videolar paylaşacağım. Matematik öğretmeniyim, işin sınav hazırlık boyutu da olacak ama yaz boyunca daha çok "Matematiğe neden ihtiyaç duyarız?", "Matematik nasıl çalışılır?", "Matematik okuryazarlığı", "Kavram yanılgıları" gibi alternatif konular üzerinden ilerlemek ve yaz sonuna doğru bir komunite yaratmak istiyorum. Hedef kitlem esasında matematiğe ilgi duyan, ilgi duymak isteyip duyamayan herkes. Bir discord kanalı da açıp oradan da kanal abonelerinin birbirleriyle ve benimle iletişim kurmalarını istiyorum. Karşılıklı fikir alışverişi ve yönlendirmelerle kanalı onlarla birlikte ilerletmek gibi bir niyetim var.

İlk videom nasıl olmalı? Buraya yazdığım gibi yapmak istediklerimi mi anlatayım, kendimi mi tanıtayım ya da bunların hiçbirini yapmadan yüklemek istediğim videoları sıradan yüklemeye başlayıp aralarda "Kanalın kullanım kılavuzu" gibi ara videolar mi yayınlayayım?

Hangisi daha iyi olur sizce? Teşekkür ederim.
(2) 

Kredi kartından nakite dönme?

blackidom #1583901 
Bankaların 0 faiz kampanyaları var ama tek tek uğraşmak lazım. Kredi kartına borçlanıp nakite dönmek istiyorum. en ucuz maliyetle nasıl olabilir?
Papara paycell hepsipay gibi alternatif epara ödeme kuruluşlarından faydalanabilirim diye düşündüm. Örnek Kredi kartıyla altın alıp bozdurup hesaba geçmek gibi bir yöntemden bahsediyorum. Kullandığınız yöntemleri uygulama adıyla paylaşırsanız cok makbule geçer.
(1) 

IELTS sinavina nerde girdiniz ?

ekmek #1583900 
Bircok yer gordum ama hepsi uluslararasi gecerlilik veriyor mu emin olamadim ve 4 tip sinav var herhalde life-skills, ukvi vs. girenler yardim ederse sevinirim.

klozet almak (pis duyuru)

yedigimiztavuk #1583899 
merhaba

minimum fırçalama gerektiren yani az yapışan, rezervuarı tazyikli, tasarımı atığı kanalizasyona yönlendirmeye yönelik bir klozet arıyorum. marka veya ürün tavsiyeniz varsa veya yönlendirirseniz çok mutlu olurum.
(17) 

ibadet deneyimlerinizi alabilir miyim?

geveze yazar #1583898 
Oruç tuttum şöyle hissettim, namaz kıldım uçar gibi oldum,hacca gittim uçtum gibi. Ben sabah namazını çok seviyorum özellikle kıldıktan sonra uyuması off. Ama çok uyursam halsiz kalkıyorum. Birde yatsıdan sonra kuran okuyarak uyumak çok keyifli.

Car play arızası...

rukayka #1583896 
Aracımdaki carplay içine şarkılar yüklediğim bir diski USB'ye takmamla birlikte bozuldu. Şimdi hiçbir USB'yi okumuyor ve telefon bağlanamıyor. Çok kurcaladım, resetledim v.s. ama cihazın markasını bile göremedim ayarlarda...
Bu tür cihazların tamirini kim/ler yapıyor? Avrupa Yakası için bir öneriniz olur mu acaba?
(1) 

Halı saha ayakkabısı

gabe h coud #1583895 
10 yıldır maç yapmıyorum hatta ayakkabımı, tozluğumu atmıştım.

Haftaya halı saha maçına davet edildim.

10-15 bin liraya kadar hangi ayakkabıyı alayım?

Copa Mundial
F50
X
vs vs milyon seçenek var :(

Başka tavsiyeleriniz olursa alırım.
(1) 

Testerla normal prfüm arasında kalıcılık farkı

condom kurşunu #1583894 
Vardır değil mi?
(11) 

İlişkide yaş

dissendium #1583893 
Sözlük'te bir hanımefendiyi beğenmiştim. Benden büyüktü. Ben 31 yaşına girdim. Küçük olmamı sorun etti. Belli bir yaştan sonra küçük büyük değerlendirmesi yapılıyor mu? 25 yaş altı için olabilir ama 31 yetişkin yaşı değil mi?
(8) 

%100 arabica çekirdek neden satılmıyor

iddaaci #1583889 
Merhaba online platformlarda satılan kahvelerde hangi cins olduğu yazmıyor. Ben de şunu anlıyorum arabica ve robusta karışımı yapılmış. Tamam. Hiç yek arabica çekirdek yok piyasada. Ya onlar blend olunca dengeli oluyor diyeceksiniz.

Yok kardeş ben dengeli bilmem ne istemiyorum arabica istiyorum.

Varsa isim verir misiniz?
(9) 

Nasıl ders çalışabilirim

dissendium #1583888 
Evde 1 saniye ders çalışamıyorum. Kütüphaneye mi gideyim, sahile mi gideyim, bu sıcakta nerede nasıl ders çalışılır?
(7) 

Kumar Bagimliligindan sonra Toparlanma Sürecim Hakkinda

arkady svidrigaylov #1583887 
Kripto Para'da yaklaşık 500 bin lira para kaybettim. Ailemden borç alıp, ilk ayı dolmadan çektiğim kredileri kapattım. Her ay çalışıp onlara ödeyeceğim. Bu Kripto/Kumar bağımlılığına bir daha bulaşmayacağım(inşallah)

Sormak istediğim şu. Bu kumar işlerine girdiğim zaman hep zengin olacağım hayaliyle yaşadım. Bu hayaller yüzünden zaten riske girip para kaybettim. Tekrar bulaşma gibi derdim yok. Fakat eskiden yapay bile olsa bu hayal beni motive eder, hayata bağlardı. Beni mutlu ederdi. Sahte bir mutluluktu. Şimdi bu işlerden elimi eteğimi çektiğim için böyle yapay bir mutluluğa sahip değilim. Bu boşluğumu nasıl kapatabilirim ? Yani içimdeki ses, asla çok zengin olmayacaksın deyip benim hayata karşı motivemi bozuyor. Size saçma geliyor belki ama uzun bi dönem zengin olacağım hayali beni öyle doyurdu ki, şimdi bunun hayaline bile sahip olamamak beni mutsuz ediyor. Bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Siradan ve kucuk hayatimin beni tatmin etmesini istiyorum. Mevcut hayatima karsi motivemi tekrar kazanmam icin ne yapabilirim, ne tavsiye edersiniz ?
(3) 

Teknikerin mühendislere vekil müdür olması?

Piukh #1583886 
Geçenlerde üretim departmanına yeni gelen sorunlu müdürden bahsetmiştim. Kendisi 3 gün yok ve yerine vekil olarak bizdeki teknikeri bıraktı. Kendisi ofisteki en yaşlı kişi (45), bizde hep vekil olan mühendis ile arasında 10 yaş var ama ikisi şirkette aynı süredir çalışıyor. Tekniker abimiz gerçekten hem karakteriyle hem işiyle iyi biri ancak bizi rahatsız etti bu durum. Ofiste de garip bir hava esti ama tam mesai çıkışı konuşamadık. Sizce olabilir bir mevzu mu yoksa küçük hesap mı bu?
(2) 

Çek tahsilatı

etna #1583885 
Bizim şirkete yazılmamış ve arkasında da 2-3 tane ciro olan bir tane çek var. Bir müşteriden bizim şirkete geçti. Ama alırken bakmamışım vade tarihi yarınmış.
Bu çeki ben şahsen tahsil etsem ne olur? Çünkü şirkete göndersem pazartesi alacaklar yarın ben tahsil nakit göndereyim diyorum.
(3) 

Tüm Sakal epilasyon

santiago #1583884 
Sakallarım çok sık ve gür esmer tenim var. ama her gün tıraş olmak zorunda olduğum bir işim var, akşama uzuyor ve gölgesi kalıyor yine. Bu yüzden tamamen kurtulmak istiyorum. Tamamen yok olmasa bile sıfıra yakın olsa bile bundan iyi. Gittiğim lazer epilasyon merkezinde teceübeli dermatoloji uzmanı da var. Bu zamana kadar sadece ısrar eden birkaç arkadaşına uyguladığını söyleyip tavsiye etmem dedi. Uzun zaman geçtiği için tam ne söylediğini unuttum ama homojen mi olmuyor leke mi kalıyor yoksa cilt tahriş mi oluyor öyle bir şeydi.

Aslında çok iyi bir merkez ama burada benim kafamı karıştıran şu, belki de kişiler beğenmeyip sızlanıyorsa bundan bıkmışlardır, uğraşmak istemiyorlardır, belki de onun aleti yoktur vs vs. Yani sonuçta orası sağlık olduğu kadar ticari bir işletme. Yani beni vazgeçirmeye çalışmaları tamamen beni düşündükleri için mi ondan emin değilim. Teknolojinin bu kadar geliştiği zamanda tüm sakal epilasyonu yapılamaz, tavsiye edilmez bir şey midir. Tüm Sakal epilasyonu olan ya da yaptırana biliyorsanız tecrübelerinizi paylaşır mısınız? (Tikleri akşam koyacağım))
(3) 

40x40x5cm taşa ihtiyacım var

foreignsilhouette #1583883 
Selam dostlar, böyle bir şeyi istanbul kadıköyde nerde bulabilirim. Tek bir tane gerekiyor.
Teşekkürler.
(4) 

çözülen et 2 gün dolabın normal soğutucusunda kalırsa bozulur mu?

OgutucuRecep #1583881 
uykuluk vardı evde.. yarısını yaptım da yarısı çözüldü sonra onu aldım normal dolaba attım derin dondurucu olan kısma değil alta.

gömsem bir şey olur mu? biraz baktım kanı manı aktı biraz garip duruyor haliyle:S

Avrupa'ya Turkiye'den import

mbond #1583879 
Hollanda'da bir sahis sirketimiz var. Bir giyim urunu import etmek istiyoruz. Proforma faturasi istedik, oradaki urun koduyla DHL'i arayip gerekli ek evrak vs var mi diye soracagiz. Kargo DHL Express ile olacak, neler dahil onu da ogrenecegiz tabii, gumrukleme falan dahilse daha kolay olur muhtemelen.

Bu noktada riskleri azaltmak icin ne yapilabilir? Guvenilir gibi gorunen bir uretici ile anlasiyoruz, ABD uzerinden perakende satislari var. Ilk siparis asiri yuksek rakamlar degil ama gene de istenmeyen durumlarin olmasina engel olmak icin nelere dikkat etmek gerekir? Sertifika vs birsey sormak gerekir mi?
(1) 

Çocuk gelişimi için takip edilecek kaynaklar?

mikahakkinen #1583878 
3 yaşındaki kızımın gelişimini takip edebilmek için öneriye ihtiyacımız var.
arada kitap okuyoruz, belli mecraları takip ediyoruz ancak şu siteyi şu uygulamayı da takip edin, şu kitabı okuyun diyeceğiniz önerileriniz nelerdir?

teşekkür ederim.
(7) 

Cocuk gelişiminde okul öncesi kreş ne kadar önemli?

Cherea #1583877 
Kreşler şüphesiz çocuğun fiziksel ve bilişsel gelişiminde çok etkili fakat bir sürü marka olan değişik değişik egitim metodlarini uyguladıklarını söyleyen, diğerlerine göre hatırı sayılır miktarda daha pahalı olan kreşler var. Bunlarin çocuğa ekstra katacağı şeyler oluyor mu? Yani standart bir mahalle kreşine göre büyük artilari olduğunu düşünüyor musunuz?
(4) 

Alerjik Kişilere Uygun Nevresim Takımı

pro9it9is9 #1583876 
Kumaş boyalarına hassas cildi bulunan bir kişi için önerebileceğiniz nevresim takımı markaları nelerdir?
Fiyat çok önemli değil.
Yeter ki hipoalerjenik olsun.
Çok teşekkür ederim.
(3) 

Üst katta klima su tahliyesini nereye koymak lazım?

eisberg #1583875 
Arkadaşlar bir apartmanda üst katların birinde oturuyorum. Klima dış ünitesi fransız diye tabir edilen balkonda. Su çıkışı da dışarıda. Şimdi dış cephede iz yaptırmadan, alt katlara vs. zarar vermeden bunu en mantıklı nasıl tahliye ederiz sizce?

Teşekkürler
(4) 

Yağlı boya at çizeceğim ama referans bulamadım

the sound and the fury #1583874 
Arkadaşlar yağlı boya at çizeceğim basit zor olmayan orta seviye at referansı atar mısınız örnek. Çizebilirim
(5) 

Atina'da nerede ne yiyelim ?

jülsezar #1583873 
her türlü öneri okeydir

teşekkürler
(4) 

Ben bu İngilizceyi nasıl ilerleteceğim?

subarumavisi #1583871 
Arkadaşlar selamlar,

2 yıl öncesine kadar İngilizce adını dahi söyleyemeyen, İngilizceden nefret eden bir insandım. Daha sonra yaşadığım bir olay sebebiyle 0'dan İngilizce öğrenmeye başladım. Nitekim tamamen evde çalışarak belirli bir seviyeye de geldim. Şu an çeşitli testlerde B1 çıkmakta, arada sırada aldığım online konuşma derslerinde de kendimi bir yere kadar ifade edebiliyorum.

Fakat daha ileriye gitmiyor, gitmediği gibi bildiğim şeyleri de zamanla unutmaya başladım. Açıkçası yorgunluk sebebiyle de evde çalışamıyorum, çalışsam dahi inanılmaz uyukluyorum ve çok verimsiz oluyor.

Sabah 8'de evden çıkıyorum. İş, spor vs. derken en iyi ihtimalle 8'de evde oluyorum. O yorgunluktan sonra çalışmaya pek adapte olamıyorum açıkçası. Sizce kursa vs. gitmeli miyim? Sanırım kendime ev dışında bir çalışma ortamı yaratsam daha verimli olur gibi geliyor. İş sonrası 2 saatimi ayırabilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum
(2) 

Trafik cezası - kim yazdı bu cezayı fahri müfettiş mi polis mi

biseysorcaktim #1583869 
misafirim yurtdışına giderken aracını bana bıraktı, ben de cadde kenarına park ettim. gece gündüz parkediliyor oraya ve ceza yazılmıyor.

ama sanırım bu 24 saat ile sınırlı. çünkü iki gün olmamıştı ki, edevletten mail gelerek cezamız olduğu söylendi. daha önce gün boyu ya da gece boyu bıraktığım bi yer burası.

arabanın üstüne baktım, makbuz-kağıt bir şey yok. ceza yazılınca arabaya kağıt bırakılmıyor mu?
(6) 

Dexter sürükleyici bir dizi mi?

kahver #1583868 
Selamlar. Mesela biraz hızlı şeyleri seven bi arkadaşımla izlemeyi düşünüyoruz. midhunter pek sarmamıştı ona. Hani ben izlerim de, arkadaşım daha böyle hareketli, hızlı ilerleyen şeyleri seviyor. Dexter'ı çok seviyor herkes de, bu anlattığım profilde birisi, ilk bölümü açtığımızda şey der mi "sarmadı". yani ilk bölüm önemli. o yüzden sorayım dedim.
(3) 

şan eğitiminde

WithWorth #1583866 
bir insanın kendi sesini yada duyduğu bir sesin hangi oktavda bulunduğunu yada daha ileri olarak direkt hangi nota olduğunu bilmesi üst düzey bir nokta mı yoksa temel bir farkındalık mı ?

mesela adam bariton'da şarkı söylerken ağzından çıkan her hecenin, baritonda fa, mi vs. neye karşılık geldiğini bilerek ve ses telleri üzerinde bu kontrole sahip olarak mı çıkarıyor ?

öyle ise 6 aylık eğitimle mi yoksa 6 yıllık mı ?
(7) 

araç içi yatak ve geceyi arabada geçirmek

nemo problemo #1583865 
araçta sunroof var. sadece sunroof açsak yeterli olur mu? ailecek kalmayı planlıyoruz. 2 yetişkin 2 çocuk. değişik bir şey olsun denemek istiyorum.

arka 2 koltuğu yatırıp üstüne koyabileceğimiz bir yatak mı yoksa 2 koltuk arasına koyulacak bir yatak mı? hangisi mantıklı? ne tür yataklar önerirsiniz? tüm önerilere açığım.
(2) 

difriz dondurma işlemi yapmıyor

dedim ben sana #1583864 
buzdolabının difriz kısmı soğuk ama koyulan ürünleri dondurmuyor. google da baktım ama bişey bulamadım. servis çağırmadan kendim çözebilir miyim ayar vs yaparak acaba? neden oluyor olabilir?
(3) 

adada kamp yapmak

krax #1583862 
merhaba dostlar, bu yaz ıssız bi adada kamp yapmak istiyoruz tekneyle bizi ıssız bi adaya bırakacak ertesi gün alacak birini bulabilir miyiz sizce? bu hizmeti veren, daha önce deneyimlemiş olan var mı?
(1) 

Spotçu önerisi (İstanbul Anadolu yakası)

arenas #1583860 
Merhaba,evi acil boşaltmam lazım ama anlaştığım spotçular yan çiziyor.Anadolu yakası 2.el mobilya ve beyaz eşyayı değerlendirebilecek,sözünün eri bir spotçu tavsiyeniz varsa süper olur,teşekkürler.
(2) 

Hangi Oyuncu Koltuğunu Önerirsiniz?

Defanstaki son adam #1583857 
Merhaba,

4 yıldır kullandığım (git: www.hepsiburada.com ) model koltuğum hem boyun kısmındaki deri soyulması, süngerlerinin çökmesi ve yağlamama rağmen kısa sürede yeniden ses çıkartmasından dolayı yeni koltuk almayı düşünüyorum.

Aklımdaki fiyatlarda 2 koltuğa denk geldim. Hangisini önerirsiniz? Teşekkürler.

***Evden çalışıyorum ve günün büyük bir kısmını bu koltuklarda geçiriyorum.

(git: www.hepsiburada.com)

(git: www.hepsiburada.com)
(8) 

evinizi kiraya verirken ve kiracı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz

theconqueror #1583856 
ne gibi önlemler alıyorsunuz? Sözleşme maddeleri vs. aklınıza gelenleri yazabilir misiniz?
(4) 

park yatak - anne yanı- düz karyola sorusu

wild honey suckle #1583855 
Değerli tecrübeli anne ve babalar.

Biz çocuk için bir oda aldık böyle montessori tarzı yere yakın 90x190 karyola adam 12 yaşına dek kullanır falan dedi. şimdi anne yanı ya da park yatak falan düşünüyoruz da. hepsi çok pahalı. 4 yaşına dek kullanabilecekleri var mesela 27 bin tl. ya da daha minik beşik gibi anne yanları var onlar maks 9 aylık diyorlar. daha ucuz tabii ki. bir de park yatak dedikleri çadır kumaşı yataklar var mesela onlar konforlu ya da ergonomik gelmiyor bana.
küçük bir anne yanı alsak acaba 9 aydan sonra normal korumalı karyolasında yatar mı ?
mesela tatile gittik diyelim o zaman nerede yatacak?
imdat işin içinden çıkamıyorum.

park yatak: joie kubbie 5k
anne yanı: chicco next to me essential 10 k
büyük anne yanı + park yatak : chicco next to me forever 27k
(17) 

kahvaltı ediyo musunuz? kahvaltıda ne tüketiyorsunuz?

krax #1583853 
Selam evdeyseniz ve yalnızsanız kendinize kahvaltı hazırlıyor musunuz? bazen çok güzel kahvaltı hazırlarken bazen hiçbir şey yapasım gelmiyor kahvaltı sizin için gerekli mi?

Yazılım dili öğrenme komünitesi

kel aynak kusu #1583851 
Var mıdır böyle bir topluluğa dahil olabileceğim mecra?

Swift öğrenip, aklımda bir uygulama fikri var onu hayata geçirmek istiyorum. Ancak tek olmaktansa bir ya da birkaç kişi beraber bu işe girişirsek eminim daha motive edici olacaktır. öyle sıfırdan beraber yol arkadaşlığı yapabileceğimiz bir topluluk arayışındayım.
(1) 

klipten şarkı bulmaca

inheritance #1583848 
sadece klibini hatırladığım bir şarkı var:

3 tane kadın (yanlış hatırlamıyorsam kumral - sarışın - kızıl saçlı) var.
slav veya rus olabilirler, şarkı ingilizce.
arada bir sigmund freud'a benzeyen birisi çıkıyor, puro içiyor.
2000 - 2010 arası olması lazım ama emin değilim.


biliyorsanız yazabilir misiniz?
(1) 

kredi kartı hareketi için bankadan belge alınır mı?

dali dili havali korna #1583847 
bir sigorta firmasına yaptığım ödeme kredi kartı hareketlerinde görünüyor ama hesaptan yapılan bir işlem olmadığından dekont yok. bu harekete dair ekran görüntüsünü ya da direkt bankadan alacağım belgeyi banka yetkilileri imzalayıp kaşeler mi? nasıl bir yol izleyeyim karttaki harekete dair ilgili bankadan belge almak için?
(8) 

Memleketin nufus artis hizi düşüyor. Bu niye kötü?

halk #1583846 
Devletler daha cok insani neden istiyor? Her gecen yil ilerleyen teknolojiyle insan ihtiyaci azalmiyor mu?
(6) 

Steam Deck alınır mı?

plutongezegendegilmi #1583845 
sb
(16) 

Bir arabaya kısa sürede bu kadar kuş nasıl pislemiş olabilir?

krax #1583842 
Merhaba 12 saat önce park ettiğim yerden arabayı bu şekilde buldum. Sizce bu kuşların işi mi? Kuşların işiyse toplu halde aynı anda bu şekilde pislemeleri mümkün mü? Bunu açıklayabilecek birisi var mı çok merak ettim.

Park ettiğim yerde ağaç yoktu,
Bina önüydü,
Yol kenarıydı

hizliresim.com


hizliresim.com
(8) 

Mercedes G serisi

nundu #1583841 
Bu arabalar niye zenginler arasında bi anda bu kadar popüler oldu? Tabii kişisel zevk ama çok keskin hatlara sahip yani askeri kamyon ya da Afrika safari aracından hallice görünümü olan bir araç gibi geliyor bana ama son bir iki senedir dikkatimi çekiyor özellikle, sosyal medya fenomenlerinden, kocası belediyeden ihale kapan akpli kadınlara, futbolculardan, yeni dönem dizi oyuncularına hepsi bu arabadan sürüyor gibi. Yani öyle magazin takip ettiğimden değil ama sosyal medyada önüme düşenlerden algıda seçicilik yapıyorum artık.

Ben arabalardan hiç anlayan biri değilim. Mercedes a serisiymiş e serisiymiş bilmem yani böyle seriler var mı onu bile bilmiyorum :D sadece bu g serisini öğrendim sokakta görünce model verip yereyim diye ahshsh

Ben mi bi şey kaçırıyorum? Çok mu güzel bu araçlar? Ya da tamamen yüksek, konforlu, güvenli vs diye mi tercih ediliyor? Ama yani klasik jeep, range rover falan da öyle de onlar daha estetik yani bu baya cemse kamyonu gibi duruyor :/
(5) 

İngilizce Dil Pratiği

pantahou #1583839 
İngilizce B2 seviyesindeyim. Altyazılı herhangi bir şey izlediğimde, çevremde birileri İngilizce konuştuğunda çok çok komplike olmadığı sürece hemen hemen her şeyi anlayabiliyorum. Ancak iş konuşmaya geldiğinde tıkanıyorum, bildiğim kelimeler aklıma gelmiyor.

Bu konuda pratik eksiğimin olduğunu düşünüyorum. Bu eksiği nasıl giderebileceğim konusunda düşündüm ancak Cambly gibi seçenekler dışında aklıma pek bir şey gelmedi. Cambly vs. ise fiyat olarak oldukça tuzlu ve bunu karşılayabilecek pek imkanım yok.

Nasıl bir yol izleyebilirim? Cambly muadili denediğiniz, el yakmayan bir alternatif var mıdır? Yoksa doğrudan özel ders ile konuşma pratiği şeklinde mi ilerlemeliyim? Her türlü öneriye açığım. Özellikle benzer deneyimler yaşayıp sonradan aştıysanız ve tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(11) 

Çok değişik bir çete keşfetmiş olabilir miyim?

ananiyimioguz #1583837 
Bugün tuhaf bir olay yaşadım önceki duyurumdan bakabilirsiniz.

Az önce bir şey keşfettim, aynı mahallede, son günlerde girilen ilanların hiç biri, ederinde değil. Yani 2-3 kat altı fiyata girilmiş ürünler.

Hepsinde de açıklama kısa, tek cümle sıfır kapalı kutu yeni üründür vs. yazıyor.

İşin garibi ilanların hepsi farklı isimlerle açılmış. Ortak özellikleri, mesaj yoluyla ulaşma kapalı ve telefon numaraları gözükmüyor.

Bugün 2 saate yakın yol gittim konum attılar konum olarak terk edilmiş bir apartman çıkıyor.

Gittiğinizde de sizi engelliyorlar.

Çok garip anlamadım belki milletten kapora da alıyorlardır.

Bu konuda ne yapmak lazım?

Sahibinden ulaşıp inceleyebilir mi bu hesapları?

Ürünlere ve ilanlara bir bakın buyurun:

www.sahibinden.com

Edit: ilan fotoğrafları hepsiburada kullanıcı yorumlarından alınmış.
(2) 

Hangi memurlar yeşil pasaport alabiliyor ?

top_secret #1583836 
Genelde "3 e düşen alıyor" diyorlar, fakat bu durum böyle değil sanırım.

Aşağıdaki unvanlar, 3 e düşse bile ve 3 ten maaş alsalar bile kadroları max 5 olabildiği için yeşil pasaport alamıyorlarmış.

*Arşiv Memuru

*Aşçı

*Ayniyat Memuru

*Bahçıvan

*Bakıcı Anne

*Bekçi

*Berber

*Bilet Kontrol Memuru

*Cezaevi Katibi

*Dağıtıcı

*Daktilograf

*Dava Takip Memuru

*Eğitim Rehberi

*Emanet Memuru

*Garson

*Gassal

*Gişe Memuru

*Haberleşme Memuru

*Hademe

*Hastabakıcı

*Hayvan Bakıcısı

*Hemşire Yardımcısı

*Hizmetli

*İcra Memuru

*İdare Memuru

*İnfaz Ve Koruma Memuru

*İtfaiyeci

*Kaloriferci

*Laborant Yardımcısı

*Makyajcı

*Matbaacı

*Memur

*Mutemet

*Mübaşir

*Santral Memuru

*Satınalma Memuru

*Satış Memuru

*Silah Muayene Memuru

*Şoför

*Tahsildar

*Tebligat Memuru

*Teknisyen Yardımcısı

*Terzi

*Usta Öğretici

*Yoklama Memuru

*Yurt Yönetim Memuru

Bu işin doğrusu nedir? Kime sorsam memursun zaten alırsın diyor ama personel genel müdürlüğü alamazsın diyor nasıl olacak bu iş?
(2) 

iphone 12 sarj etmiyor siz de ayni sorun var mi?

charlotte blanc #1583834 
iphone 12 sarj olmuyor. kablo calisiyor diger telefonlarda deneyince oluyor. bir tek benimki sikinti. bunu normal telefoncuya goturucem de siz de bu tur bir sorun yasadiniz mi? sorunu nasil cozdunuz? neymis sorun? ve kaca cozdunuz? umarim basit birseydir cunku uzun suredir telefonsuz kalamiyorum is geregi.
(24) 

Zorla evlendiriliyor olabilir miyim? + dertleşme duyurusu

top_secret #1583833 
Bir sevgilim olsun, onunla gezip tozayım hayatı paylaşayım çok isterdim.
Uzun zaman olmadı bu, olanlar kısa sürdü çünkü ben sıkılıyordum.
Yani ilişki bir süre sonra, "o kızı gezdirmeliyim, o kızla buluşmalıyım, onu mutlu etmeliyim" e dönüyor.
Ben hiç zevk almıyorum ve bir iş bir ödeve dönüyor ilişki, üstümde baskı hissediyorum.

Sonra bir arkadaş vasıtasıyla bi kızla tanıştım. İyi gibi görünüyor uzaktan her şey.
Akıllı, sevecen ve beni çok seviyor.

Ama iletişimimiz konuşmalarımız he geçen gün kötüye gidiyor.
Bana göre o; sürekli dediği olsun isteyen, kendi bildiğinin doğru olduğunu sanan biri.
Mesela "şu beyaz desem; bunun doğru olmadığını kendinin doğru olduğunu söyler ama sonuçta bu beyaz der.

Ona göre kendi; çooook görmüş geçirmiş, hayatın her aşamasını geçmiş biri. Ben daha ergenim, ilişki ne bilmiyorum, evlilik ne bilmiyorum, hatta bi ara arkadaşımın olmadığını filan söyledi yani ben içine kapanık asosyal bir tipim demek istiyor.

Son zamanlar her telefon konuşmamız tartışma, ses yükseltme, onun ağlaması, gerginlikle bitiyor (ona göre normalmiş)

Farklı şehirlerdeyiz biraz uzak mesafe yürütüyoruz.

Birlikte güzel şeyler yapıyoruz, buluştuğumuzda mutlu oluyoruz, ten uyumumuz iyi gibi fakat ne zaman bir gezi vs yapsak sonunda bir tartışma ve gerginlik (ona göre normalmiş) yaşıyoruz.

Ayrıca ben onu çok eleştiriyormuşum, ama yanlış olana yanlış diyorum ama bunu deyince kızıyor ağlıyor beni suçluyor.

Tüm bunlar ışığında biz ciddi düşünüyoruz, tanışalı 6 ay filan oldu, aileler tanıştı, yüzük takıldı sanırım nişanlandık.

Sanırım diyorum çünkü her şey öyle hızlı ve kendi kendine gidiyor ki.

Kız şöyle şöyle yapalım diyor tadımız kaçmasın diye tamam diyorum dediği oluyor.
Tatil ayarlıyor şu tarihte gideceğiz diyor tamam diyorum gidiyoruz.

Bir akarsuda öylece ilerliyorum. Hayır dersem gerginlik oluyor tadımız kaçıyor ben bundan nefret ederim. Kimseyle laf dalaşına girmek istemem ben.

Artık evlenme aşamasına geldik.
Bana gün al salon tutalım diye sürekli söylüyor.
Arkadaşları sürekli soruyormuş ne zaman evleneceksiniz diye cevap veremiyormuş.

Kimse bana neyi ne zaman istediğimi sormuyor.
Evlenmek istiyor muyum veya sürekli tartıştığım biriyle evlenmek istiyor muyum bilmiyorum. Hayır diyemiyorum. Demekten korkuyorum, beni azarlamasından korkuyorum. Bana kızmasından korkuyorum.

Biraz karışık anlattım ama inanın çok sıkışmış durumdayım. Lütfen kendinizi benim yerime koyun ve bana fikirler verin buna çok ihtiyacım var.

Ben zorla mı evleniyorum? Ne yapmalıyım?
(4) 

16 bin ehliyet kursu için nasıl?

ya ben lan neyse #1583832 
haziran dönemi için. yer eskişehir.

mobil görünümden çık