[]

Interstellar'da bu oldu dimi?

baya geç izledim, hoşuma gitti açıkçası. baya saçmalık ve klişe barındırıyordu ama yine de beğenmemek için yeterli sebep değil :)

1. Edmund un gezegen en kıyak gezegen, bizim kız nefes bile alabiliyor. hatta koloni bile kuracak galiba doğru mu?

2. bizim coopers, kadının istediği olmasın diye dr mann'in gezegenine gidiyorlar. yanlış gezegen olsa da, bu sayede cooper kendini karadeliğe atmış oluyor.

3. kendini karadeliğe atmış olduğu için, "yerçekimi problemi"ni çözecek olan formülün eksik parçasını görüyor.

4. kızına formülün bu eksik parçasını götürüyor.

5. kızının formülü sayesinde, bizim insanoğlu, milyonlarca insanı, hayvan gibi kütleleri yaşam için en uygun mesafede bulunan satürn tarafnda bir noktaya götürüyor.

6. orada kendilerine suni yerler oluşturuyorlar. uygun gezegen bulana kadar orada yaşayacaklar.

7. sonuç olarak bizim hatunun da doğru gezegeni bulduğunu anlıyoruz. yani orada birkaç tane farklı üste yer alan insanoğlu, buradan o gezegene taşınacak.

doğru mu?

 
1. doğru
2. dr mann uzay konusunda en bilgili ve hırslı adam. cooper oraya gitmek istiyor. hatunun manitasının edmund olduğunu öğrenince dr mann'a gitmeleri kesinleşiyor.
3. evet
4. evet
5. evet
6. hayır, satürn tarafında solucan deliği (wormhole) var. hatırlarsan cooper ve ekibi de oradan geçiyorlar gezegenlere ulaşmak için.
7. evet yeni dünya orası olacak.
  • mattiadestro  (29.09.15 12:13:44) 
1- evet.

2- kadına kıl olduklarından değil, dr. mann'ın gönderdiği veriler daha süper olduğundan oraya gidiyorlar. gerçekte böyle değil tabi.

3- evet.

4- evet.

5- evet.

6 ve 7- evet ama satürn'den bizim kızın gezegenine taşınılıp taşınılmayacağı muallak. kızımız yapay döllenmeyle koloni oluşturacak, bence tek kesin olan şey o.
  • zgrydn  (29.09.15 12:18:15 ~ 12:18:46) 
başlığa spoiler eklerseniz sevinirim.

1. evet doğru.

2. dr mann'in gezegeninin yanlış yer olduğunu anlayıp oradan ayrılana kadar cooper'ın karadeliğe girme planı yok (varsa da bilmiyoruz henüz). bunlar edmund'un gezegenine gitmek üzere ayrılıyorlar ama benzin de yok. cooper diyor ki mekiği boşa alır, karadeliğin çekim gücünden yokuş aşağı salarız, sonra ordan kendimizi fırlatıp gideriz. tam karadeliğin çekimine girip kendilerini fırlatacakken cooper kendi modülünü ayırıp hadi bana eyvalla diye karadeliğe dalıyor. o saate kadar kimsenin (biz seyirciler dahil) cooper'ın karadeliğe gireceğinden haberi yok.

3. evet doğru.

4. evet doğru. yelkovana mors alfabesiyle gönderip kızına yazdırıyor.

5 ve 6. filmin başında yaşlı dayı merkezkaç etkisiyle insanoğlunu uzaya gönderecek bir istasyon gösteriyor ve diyor ki bunu götürebilmek için formülü halledemedik. formülü de gösteriyor kara tahtaya yazmış eşşek kadar formül. o satürn civarındaki götü başı ayrı oynayan şey o istasyon. 4 numaralı maddede cooper formülü kızına yolluyor, kız da istasyonu kaldırıp götürecek formülü tamamlıyor. (hatta yaşlı emmi ölürken ben o formülü bilerek tamamlamadım ki ehehe" diye bi itirafta da bulunuyordu yanlış hatırlamıyorsam. yani o bahsedilen istasyon cooper'ın kızına yolladığı formül sayesinde kaldırılıp satürn civarında bir yerde insanlık için uygun alan bulunana kadar geçici olarak konuşlanmış.

7. evet doğru.
  • kibritsuyu  (29.09.15 12:20:34 ~ 12:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.