[]

bilişim hukuku yüksek lisans?

öncelikle cehalet kokan bir duyuru olacağını söyleyeyim, iki sorum var.

birincisi, teknik bir bölüm okuduktan sonra bilişim hukuku alanında yüksek lisans yaparsak ne gibi alanlarda mesleki ehliyetimiz oluyor? yani bilir kişi, danışmanlık gibi alanlar mı yoksa daha çeşitli alanlar da var mı?

ikincisi, google'da bilişim hukuku yüksek lisans diye arattığımda sadece bir kaç üniversiteden sonuç alabiliyorum. bunlardan devlet üniversitesi olanlar ise tezsiz. doktora istediğim için de tezsiz master düşünmüyorum. daha sağlıklı bir listeye nereden ulaşabilirim? bunların ösym kitapçığı gibi kitapçıkları falan var mı?

evet cehalet kokacağını söylemiştim. teşekkürler şimdiden.

 
Hukuk mezunu olmadan herhangi bir özel hukuk dalında yüksek lisansı başarıyla tamamlaman çok zor, ben bitiren görmedim. Bi de üstüne tez yazıcam diyosun, ı-ıh olmaz o iş :) Öte yandan iktisatçı maliyeci falansan ekonomi hukukunda yüksek lisansı belki düşünebilirsin. Onda da yine avukat olamıyorsun, kanuna göre avukatlık için hukuk lisansını bitirmiş olmak şart. Ama danışman falan olabilirsin.


  • ambrosia  (21.09.15 12:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.