[]

Açıköğretimden Yönetim Bilişim Sistemleri okusam?

www.anadolu.edu.tr

4 yıllık bu. Ben kendim taze hacettepe ingilizce mütercim tercümanlık mezunuyum. Python programa dilini kitaplardan ve internet kurslarından öğrendim bir derece. Bu bölümü de okusam ilerde alırlar mı beni yazılım mühendislerinin girdiği?


 
Yazilim mühendislerine sadece mühendislik yapacaklari is pek cikmaz. Genelde yazilim mühendisleri gelistirme yapar, tecrübeli olanlar ise gelistirme ve mühendisligi beraber yapar. Su anda büyük sirketlerin yazilim ekibinde calisanlardan bekledikleri kullandiklari programlama diline hakim olmalari, object oriented programlama dili konusuna hakim olmalari, temel algoritma problemlerini cözebilmeleri, yazilim gelistirme methodolojileri (Scrum, kanban) konusunda deneyimli olmalari. Bunlar yazilim mühendisliginin önemli parcalari olsa da yönetim bilisim sistemleri icin de cok önemlidir. Bölümün ders programina baktigimda cok harika dersler var, ama bircok gereksiz ders de var (bu sadece anadolu üniversitesini problemi degil, türkiyede bircok üniversitenin problemi, özellikle multi disiplin bölümlerde). Algoritma, programlama, veri tabani programlama, Veri madenciligi gibi dersler ders programinda öne cikiyor, icerigi cok önemli ama bu dersler icin 1 semester cok kisa. Bu nedenle o konularda bilgi sahibi olsan da dersinlesmek zor. Ayrica bu derslerin yaninda yazilim mimarileri ve design pattern dersleri de olsaydi daha iyi olurdu. Bu konularda üniversitenin eksikliklerini kendin kapatirsan piyasadaki bircok yazilim mühendisininden iyi olursun. Ayrica bilgisayar mühendisligi bölümünün derslerine bakarsan üc assagi bes yukari benzerdir. Yani kisaca üniversiteler tam kaliteli egitim vermiyor bu nedenle is ögrencide bitiyor.


  • emrahday  (14.09.15 15:26:56 ~ 15:32:31) 
ybs öğrencisi olarak şunu söyleyeyim ki yazılım mühendisliği değil ybs. tavsiye ederim okumanı.

yani yazılım mühendisliği kadar ağır yazılım görmüyoruz.
  • emreorhan  (14.09.15 15:30:25 ~ 15:30:48) 
bu bölüm güzelmiş, ben de düşünmeye başladım. ben zaten yazılımcıyım, yaklaşık 8-9 yıldır yazılım ile alakalı işlerde çalıştım. şimdi de altımda birçok mühendis var ama daha kurumsal bir yerde çalışmaya gelince olay veya yurtdışına gitmeye gelince mühendislik veya alakalı bölüm diploması istiyorlar.

bölümü okuyunca çok bir şey öğrenmeyebilirsin, yazılım işi tamamen kendini geliştirmenle alakalı ki heveslisin gördüğüm kadarı ile. bu bölüm ile de diploman olacağı için güzel bir iş bulabilirsin.
  • mesene  (14.09.15 16:18:49) 
arkadaşlar bi de şeyi söylemek istedim açıköğretim olması sorun olur mu?


  • pclik  (15.09.15 12:35:10) 
açıköğretim'de diplomada açıköğretim diye bir ibare yer almıyor. anadolu üniversitesi'nin diplomasını alıyorsun.
eğer yeterli tecrüben, donanımın varsa, yazılım konusunda kendini geliştirmişsen diploma sadece bazı kapıları açmakta öncelik sağlıyor. onun dışında benim gördüğüm kadarı ile diplomanın başka bir özelliği yok :)

  • mesene  (15.09.15 13:31:05) 
Yönetim bilişi sistemleri diplomasında açıkça açıköğretim yazıyor bu arada o sadece işletme ve iktisatda geçerli


  • baknedicem  (15.09.15 15:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.