[]

bilgisayarım çok yavaş lütfen acil yardım kafayı yicem!

hp pavilion entertainment var, acaip, delirtici derecede yavaşladı son zamanlarda :'( bilgisayardan teknik olarak çok fazla anlamıyorum(cümleye bak) şu bilgileri vereyim belki bunlardan biridir sebebi; boş alan 51 gb, dolu alan 53 gb mış. film dizi fln var hafızada onlar dolduruyo sanırım. daha önceden virüs te bulaşmıştı galiba, 1-2 beleş antivirüs programı var, arada tarıyorum pc yi ama bişey bulunamadı diyo. bi de fan kısmı var ya orası acaip ısınıyo, dokunsan yanıyo o derece. pil de çalışmıyo zaten, 5 dk da %100 den 0'a iniyor, fişte çalıştırıyorum o yüzden hep :S bir de birkaç ay çalıştırmadım pc yi, kablosu kopuktu da. bu sebep olamaz heralde, ondan önce de yavaştı çünkü. neyse, ne yapabilirim, sorun nedir sizce? acil yardım lütfen!!!




 
ctrl alt delete'e bastıgında karsına calısan uygulamalar gelecektir. cpu kullanımı üstununda %99'a yakın birşey vardır büyük olasılıkla. Yavaşlığın nedeni odur. O da virüs kaynaklıdır tabiki. bütün antivirüsleri gereksiz programları kaldırıp, arkasından avira antivir'i kur. update et. tarat. temizle. spybot kur update et arat temizle. combofix ve hijackthis ile arat temizle. bunların hepsini netten bulabilirsin. harddiskteki diziler filmler falan bilgisayarı yavaslatmaz.


  • eleventh american esme has met  (01.10.09 16:03:05) 
ya şimdi bişey olmuş hiçbişey yapmadım ben durup dururken masaüstündeki herşey gitmiş, başlat ta yok(klavyeden basınca da açılmıyo) alttaki görev çubuğu da gitmiş, masaüstü bomboş :S sadece bu ie penceresi var başka hiçbişi yok :S noluyo bu pc ye yaaa :'(


  • nihannihannihan  (01.10.09 16:09:18) 
bir format eski günlerine geri döndürecektir.


  • cnonefb  (01.10.09 16:13:00) 
donanımsal bir sorunun var sanırım. formatladıktan sonra sorun devam ederse servise göndermek gerekir. geçmiş olsun.


  • rygard  (01.10.09 16:22:47) 
iki durum var: virüs ya da donanımsal arıza (ram ya da hdd) eğer alet mantıklı calısıyordu da zamanla bu hale geldiyse yani bir yerden düşmeden zaman içinde kullanımla bu hale geldi ise olasılıklar virüsten yana. o geçirmezse format. o da cozmezse rygard'ın dediği gibi donanımsal oldugundan emin olunabilir..


  • eleventh american esme has met  (01.10.09 16:38:55) 
pio...


  • late viper  (01.10.09 17:15:05) 
(bkz: defrag)


  • sadasti  (01.10.09 18:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.