[]

betta balığı besleyen?

babam iş yerine betta balığı almak istiyor da, bazı resimlerde minicik kadehlerde falan bakıyorlar bu hayvana. keza pet shoplarda da minik fanuslarda duruyor. kimisi de dev gibi akvaryuma koymuş falan. fanuslar bana çok küçük geldi, işin doğrusu ne?




 
o fanusa koyanları da ben fanusa koymak isterim. anladınız.


  • iddaaci  (12.09.15 18:39:01) 
yani kabin ideal buyuklugu ne olmalı?


  • littlejack  (12.09.15 19:03:52) 
En az 6 litre ve havalandirma filtreli olmali. Yoksa hayvana iskence olur.


  • innerbliss  (12.09.15 21:40:42) 
Hailea fc200 diye aratin. 6,5 litrelik akrilik akvaryumu var mesela kendinden motorlu. En az oyle bir seyde besleyin.
Buna benzer cok cesit nano akvaryum var. Icine kum, canli bitki de alirsiniz. Hem hayvan mutlu uzun omurlu olur, hem de izlemesi daha guzel.

  • innerbliss  (12.09.15 21:42:48) 
betta cok cabuk stres olur. elinizin altinda olmasi gereken seyler, mavi metilen, akvaryum tuzu, vitamin, su bitkileri. suyunun sicakligi aniden degismemeli. tumden de degismemeli. su seviyesi yuksek olmamali, akvaryum disina atliyorlar. benim disi beta erkegin oldugu fanusa atlayip, erkegi yemisti :( fanus da akvaryumun icindeydi.
yuzeye cikip hava almak istiyorlar sik sik. akvaryuma genis yaprakli bitki koyun ki uzerinde dinlensin. yapay bitki koyarsaniz kanatlari parca pincik olur. baska bir balik koyarsaniz onu oldurebilir, disi betta koyarsaniz disi onu oldurur.
deniz minaresi gibi icine girebilecegi sey de koymayin, merak edip dibine kadar giriyor, ben buldugumda gec kalmistim. belki abarttigimi dusuneceksiniz ama bu baliklar cok duygusal ve sahibini tanidiklarini bile dusunuyorum. cok sevsem de almiyorum artik.
  • bir varmis bir yokmus  (13.09.15 03:02:41) 
o balik nehir baligi. kosturup durmayi sever. genis akvaryum alin. bir de bitkisi olsun. su kabin kenarindan alcak olmali, ziplayip sudan cikabiliyorlar; dogru. suyun disinda nefes alabiliyorlar... ama kuruyunca hayatlarini kaybederler, o yuzden dikkatli olun. zeki baliklar bunlar... ve keske cogaltilip satilmasa, o kadehlerde tutulmasalar...


  • e haliyle  (13.09.15 22:19:52) 
bilende yazmış bilmeyende. betta labirent sistemli bir akciğere sahiptir. yani sadece suyun içerisindeki çözünen oksijeni değil, yüzeyden doğruca oksijeni de kullanabilir.

o yüzden 6-10 litre civarında ufak bir akvaryum yeterli olur. fanus bile yeter bettaya.
yeterki yanına başka balık koymayın. aynı türden de olsa koymayın. birbirlerini öldürüyorlar.
  • pisuardaiserkenpipiningorunmeihtimali  (14.09.15 18:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.