[]

abd'de mba

abd'de mba yapmak istiyorum. henüz okulum bitmedi. şu an 4.sınıftayım. fizik bölümünde okuyorum bu arada. mba'i gelecek yıl için düşünüyorum. (2010-2011 için yani.) bazı sorularım olacak bu konuyla ilgili:

1-advanced seviyesinde bir ingilizcem var. toefl'a ve gmat'a girmem gerekiyor mba için. peki bu seviye, bu sınavları geçmek için yeterli midir?

2-toefl için de gmat için de kurslar olduğu gibi, kitaplar da var. kendi kendine çalışabileceğin kitaplar. benim bu sene aynı zamanda okulum olduğu için öyle bir kursa gitmem zor. o açıdan, kitaplardan çalışsam nasıl olur?
hangi kitapları tavsiye edersiniz? ve kaç ay çalışmak gerekir ortalama?

2-okuldan bir hocayla konuştum. bana öncelikle dil okuluna gitmemi tavsiye etti. 1 sene amerika'da dil okulunda kal, iyice ilerlet ingilizceyi sonra toefldan da gmat'tan da yüksek alırsın dedi. gene aynı şeyi soracağım. kendi kendine bunu ilerletmek mümkün değil midir?

3-bir de diyelim dil okuluna karar verdik. peki dil okulları için de burslar oluyor mu?

4-son olarak ta şunu soracağım: amerika dediğimiz yer 16 eyaletlik bir ülke. birsürü şehir, birsürü de üniversite var. peki mba yapmak için, bir öğrenci olarak yaşamak için, geçinmek için hangi şehir iyidir? hangi üniversiteyi tercih etmeli? harvard demeyin lütfen:) ortalamamın 3'e yakın olduğunu varsayarak cevaplarsanız sevinirim.(ama şuanki ortalamamdan bahsetmiyorum yalnız. sene sonunda 3 olur ama.)

5-bir de state üniversitelerinin ücretleri daha düşük oluyor. ama pek te methedilmiyor bunlar. bunun için ne dersiniz? değmez mi yani oralarda mba?

6-başvuru yaparken gpa'i de istiyorlar. peki okulum bitmeden, yani son ortalam belli olmadan oraya ne yazıcam ki? şuanki ortalamamı yazmamın bi anlamı var mı?

7-bir de askerlik 4 yıllık üniversiteden sonra 2 yıl tecil edilebiliyor. peki bu yüksek lisans yapmak şartıyla mı? yani diyelim ben 2 sene yattım. sonra da 2 sene yüksek lisans yaptım. mümkün mü böyle bir şey? yoksa 2 yıllık tecilden sonra yüksek şansı kalmıyor mu?

 
2- bence olur. toeflmania diye bir yahoo e-grubu var, oradan işe yarar destek alabilirsin. barron
kaplan falan kullanıyorlar gördüğüm kadarıyla toefl için.
5- hangi state olduğuna bağlı. buffalo, carlson için falan fena değil diyorlar.
6- şu ankini ya da öngördüğün mezuniyet ortalamanı yazabilirsin.
  • boshi  (01.10.09 10:25:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.