[]

Isırmaa

Arkadaşlar 3 aylık golden cinsi bir köpeğim var şuan diş çıkartma döneminde o yüzden sürekli ısırmaya çalışıyor.Ben kolumu bacağımı çektikçe oyun sanıp daha şiddetli ısırmaya başladı.Diş kaşıma oyuncakları,çeşitli oyuncaklarla caydırmaya çalışsam da halen oyuncakları bırakıp bacağımı ısırıyor ne yapıp bu yavruyu vazgeçirmem lazım?İleride bu durumun büyümesinden korkuyorum.




 
kızmalısın... hayır de keskin bir ses tonu ile..eğer sözünü dinlemezse ısırdığı zaman gazete ile yere vurarak hayır diyerek uyarabilirsin.. yoksa geçmez o hep kalır ve liderlik taslamaya başlar sana (golden sahibi biri olarak diyorum bunu sana çok uğraşırsın :) )hala devam ederse eğitim tasması alarak ısırdığı zaman tasmayı çekip hayır dersen öğrenecektir ve yapmayacaktır.


  • total paranoia  (02.09.15 13:03:15) 
Durum büyümez. Yaşı itibariyle şuan sürü içinde olduğunun farkında değil. Seni ısırdığı zaman sertçe kızıp oyun/sevgi ne yapılıyorsa anında kesip onu dışlaman lazım. Yavru köpekler de oyun oynarken bir tanesi ısırığın dozunu kaçırdı mı bunu yaparlar.

Çok ileri giderse anne köpeklerin yavru köpeklere yaptığı gibi ensesinden tutup kaldırıp hafifçe sallayabilirsin. Bu hareketten sonra teslimiyetçi bir hale bürünür zaten.

Seni ısırmasının başka bir sebebi seni oyuncak olarak görmesi olabilir? Köpeğinle oyun, sevgi/şefkat dışında ilgileniyor musun? Liderlik yapıyor musun? Otoriteni sağlamlaştırmak için yemek verirken otur komutu verip oturmadan yemek vermeyebilirsin. Sonraları yemeği önüne koyup senin iznin olmadan yememesini sağlayabilirsin. Veya yemek yerken bir anda yemeğini önünden çekebilirsin, bu hareketler eziyet değil, senin lider olduğunun göstergesidir.
  • once  (02.09.15 13:09:01 ~ 13:11:12) 
Aslında sert bir ses tonuyla hayır diyorum ve veterinerle bu konuyu konuştuğumda gazeteyi poposuna hafif vurabileceğimi söylemişti, yanlış bir hareket olduğunu anlamasını için, bir iki kez yaptım fakat devam edince kıyamadım işe yaramıyor diye vazgeçtim yapmaktan.


  • bucuruk kız  (02.09.15 13:12:10) 
Evet ilgileniyorum yalnız kaldığında hırçınlaşabilir diye duşmuştum vaktimin çoğunu yanında geçirmeye çalışıyorum.Genelde otoriteyi yemek verirken uyguluyorum yada ödül mamalarıyla komut öğretiyorum.Fakat mamayı oturmadan vermediğimde aynı şekilde ısırmaya çalışıyor beklettiğim için sinirleniyor ve bana yöneliyor.


  • bucuruk kız  (02.09.15 13:20:59) 
yabancı bir eğitmenin videosunda izlemiştim,
yavru kendisini dişledikçe kadın da vikliyordu. (köpekler birbirinin canını yaktığında çıkardıkları ses) ve sonra arkasını dönüyordu. Oyunsa oyunu bırakıp veya normal dururken köpek gelip dişlerse de en ince sesiyle viiiiykkk diye ses çıkarıp kalkıp gidiyor.

  • okumayi sevmeyen okur  (02.09.15 13:45:14) 
yav vurun iki tane bişey olmaz. işkence edecek şekilde değil de, ceza mekanizması çalışsın diye. bi daha ısırırsa canı yanacağını bilsin. köpek sonuçta bu konuşarak anlatamazsınız ki. biraz acı çektirmek istediğinizi yaptığında da severek ödüllendirmek en etkili mekanizma.


  • icim urperiyor  (02.09.15 15:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.